Overstap van de week: Elisabetta Aarts

Delen:

MR10 BWN PRS 2 AARTSOverstap van de week is advocaat Elisabetta Aarts. Zij stapt per 1 september over van De Brauw Blackstone Westbroek naar Loyens & Loeff in Amsterdam. Zij zal bij Loyens & Loeff toetreden tot de energiepraktijk.

Vanwaar deze overstap?

Na onfortuinlijke gebeurtenissen in mijn privéleven wilde ik, na twintig jaar bij De Brauw werkzaam te zijn geweest, waarvan 12 jaar als partner, de ruimte scheppen om mij te bezinnen op een nieuwe koers in mijn werkzame leven. Maar na enkele maanden kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. Als in het energierecht gespecialiseerde advocaat raakte ik in gesprek met partners uit de gerenommeerde eneriegroep van Loyens & Loeff, een kantoor waarmee De Brauw van oudsher goede banden heeft. Er was meteen een geweldige klik. Loyens & Loeff heeft op succesvolle wijze een integratie van de fiscale en advocatuurlijke energiepraktijk voltooid . Dat biedt mogelijkheden in de geïntegreerde benadering tussen fiscaliteit en advocatuur en vice versa van cliënten en zaken die voor mij helemaal nieuw zijn. Die mogelijkheden optimaal te benutten zie ik als een van de uitdagingen die mij enorm veel appetijt en energie geven.

Het is bijna zover, volgende week begint uw eerste werkweek bij Loyens & Loeff. Hoe heeft u zich hierop voorbereid?

Er komt in de eerste plaats best wat logistiek kijken bij zo´n overstap. Daarover heb ik, vooral in de laatste week voor de start van mijn werkzaamheden, veel contacten gehad met medewerkers uit de business services van Loyens & Loeff en De Brauw. Het was een genot om te ervaren met hoeveel toewijding , professionaliteit en servicegerichtheid deze afdelingen van beide kantoren de overstap logistiek ondersteunen en tot een goed einde weten te brengen. Daarnaast heb ik natuurlijk gesprekken gevoerd over de plannen van de energiegroep van Loyens & Loeff voor het komende jaar en mijn rol daarin. En, niet te vergeten: ik ben uitgenodigd voor een barbecue van de energiegroep ten huize van boegbeeld Max Oosterhuis. Ik val wel echt helemaal met mijn neus in de boter!

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Zoals blijkt uit wat ik eerder vertelde, is de achtergrond van de overstap niet dat ik bij Loyens & Loeff iets kan doen wat ik bij De Brauw niet kon doen. Maar met de oversstap als een gegeven, kan ik wel vaststellen dat vooral de geïntegreerde fiscale en advocatuurlijke benadering van de energiepraktijk kansen biedt die zich bij De Brauw, met een qua bezetting en doordringing veel beperktere fiscale praktijk, niet snel aandienen.

Wanneer stapt u weer over?

Geestig hoor! Ik ben niet zo van het overstappen.

Waar staat u over 10 jaar?

Nog volop met beide benen in de energiepraktijk van Loyens & Loeff, omgeven door het dan tot volle wasdom gekomen talent waarmee ik al tijdens mijn tijd bij De Brauw regelmatig in aanraking ben geweest.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven