Overstap van de week: Esther Schaake

Delen:

Esther SchaakeOverstap van de week is Esther Schaake. Schaake (1985) is met ingang van 1 april als advocaat werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen. Zij is afkomstig van Van der Feltz advocaten.

Hoe is Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen op uw pad gekomen en waarom heeft u voor dit kantoor gekozen?

Mijn vorige kantoor was een klein nichekantoor. Mede door de beperkte kantooromvang betekende dit dat ik binnen de overheidspraktijk op veel verschillende rechtsgebieden (ruimtelijke ordening, milieurecht, bestuursrechtelijk gezondheidsrecht, algemeen bestuursrecht en civiel recht) moest acteren. Na mijn advocaatstage had ik de behoefte om mij op één of twee specifieke deelgebieden binnen de overheidspraktijk te specialiseren in plaats van generiek te blijven werken. Pels Rijcken kende ik goed vanwege mijn op de overheid georiënteerde praktijk. Toen ik op enig moment met hen in gesprek raakte, bleken onze wederzijdse wensen en verwachtingen goed aan te sluiten.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Ik heb de ambitie om mij als advocaat meer als specialist verder te ontwikkelen binnen de bestuursrechtelijke (overheids)praktijk. Ik heb veel affiniteit met overheden en het openbaar bestuur en Pels Rijcken biedt zowel voor wat betreft de cliënten als voor wat betreft de wijze waarop de praktijk is ingericht, voor mij uitstekende mogelijkheden om die ambitie te verwezenlijken.

Hoe zag uw eerste werkdag eruit? Was het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?

Mijn eerste werkdag was hectisch. Ik had tussen mijn twee banen een vakantie geboekt. Vanwege een gecancelde vlucht en gemiste aansluitingen werd mijn vakantie noodgedwongen uitgebreid, waardoor ik pas op de ochtend van mijn eerste werkdag terug was in Nederland. Ik ben vanaf Schiphol vrijwel direct doorgegaan naar mijn nieuwe kantoor, waar ik na een hartelijke ontvangst en een kennismakingsrondje, direct aan de slag ben gegaan. Met een jetlag, volop aan de bak.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Ik heb niet één specifiek voorbeeld in mijn vakgebied. Ik heb bij mijn vorige kantoor het vak geleerd van vijf goede advocaten. De verschillende stijlen in aanpak hebben mij gevormd en ik heb van elk van hen veel geleerd. In die zin heb ik misschien wel vijf voorbeelden in mijn vakgebied.

Doet u aan carrièreplanning?

Ik doe niet aan carrièreplanning. Ik geloof vooral in het voor jezelf bepalen van algemene doelen en het eventueel bijstellen van die doelen in de loop van je carrière.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven