Overstap van de week: Evert van Gelderen

Delen:

Evert van GelderenOverstap van de week is Evert van Gelderen, die op 1 mei als partner Intellectuele Eigendom & ICT is begonnen bij Banning legal & tax in Den Bosch. Hij maakt de overstap van De Gier | Stam & Advocaten.

Hoe bent u bij Banning terecht gekomen en waarom heeft u de overstap naar dit kantoor gemaakt?

Tussen het moment dat ik door Banning werd benaderd en het moment dat mijn werkplek in Den Bosch was ingericht zitten nog geen drie maanden. Dat zegt wat over de mate waarin we op elkaar aansluiten. Het klopt gewoon. Banning is een kantoor met een hoog kwaliteitsniveau en enorm leuke mensen. Ik vind persoonlijk de sfeer in een kantoor erg belangrijk, maar er moet tegelijkertijd wel ambitie zijn.

Ik heb bijna vijftien jaar bij De Gier | Stam & Advocaten gewerkt, waarvan negen jaar als partner. Daar heb ik een geweldige tijd gehad en een mooie praktijk opgebouwd. De overstap naar Banning maakt het mogelijk om nog meer gas te geven, zowel op nationaal als op internationaal vlak. Met het mooie IE/IT-team dat al bij Banning zit, kunnen we geweldige dingen bereiken.

Overigens heeft Banning altijd wel mijn aandacht gehad. Letterlijk daags voordat ik door Banning werd benaderd zei ik nog tegen Elise: “Er is meer één kantoor waar ik me ooit bij zou willen aansluiten. En dat is Banning.” Ik ben vanzelfsprekend bereid om dit onder ede te verklaren!

U hebt de overstap gemaakt samen met uw De Gier | Stam collega Elise Menkhorst. Zijn jullie onafscheidelijk?

Elise is een uitstekende advocaat, ze heeft humor en we vormen een heel goed team. We waren er snel over uit dat we samen de stap naar Banning zouden maken. Elise is ook erg goed opgenomen door de collega’s bij Banning en happy met de overstap.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Mijn doel is simpel: de beste en leukste IE/IT-sectie leiden en voor toffe klanten werken. Alle ingrediënten zijn al aanwezig; het is een kwestie van verder uitbouwen.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Ik zou wel eens een zaak willen doen over auteursrecht op smaak. En dan in de Brabantse context natuurlijk, bijvoorbeeld over worstenbroodjes of Bossche bollen. Ik zie de rechters al zitten met hun vorkjes om de overeenstemmingen te proeven!

Hoe zag uw eerste werkdag bij BANNING eruit? Was het rustig inkomen of gelijk een interessante zaak op uw bureau?

Rustig inkomen was er niet bij. Onze praktijk is meeverhuisd, dus naast het blijven bedienen van onze huidige cliënten waren we druk met kennismaken met onze nieuwe collega’s en het leren kennen van alle systemen. Onze eerste dag was op 9 mei; dat is iets meer dan drie weken geleden. Het voelt alsof we er al drie jaar zitten. En dat bedoel ik positief. We zijn helemaal op onze plek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven