Overstap van de week: Geneviève Loos

Delen:

Genevieve-LoosOverstap van de week is Geneviève Loos. Zij is per 1 oktober als senior advocaat in dienst getreden bij Legal Experience in ’s-Hertogenbosch. Voor haar overstap was zij werkzaam voor VDB Advocaten en Banning Advocaten.

Waarom deze overstap? Was uw vorige baan niet goed genoeg?

Bij Legal Experience lag een nieuwe uitdaging voor mij. Legal Experience is een jong kantoor met een duidelijke visie. Daarbij kan iedereen op zijn eigen wijze bijdragen aan de ontwikkeling en de vooruitgang van het kantoor. Ik verwacht met mijn kennis en ervaring enerzijds een kwalitatieve impuls te geven aan het kantoor en daarnaast jongere collega’s te begeleiden en op te leiden. Daarnaast ben ik door mijn overstap teruggekeerd in de “Bossche markt” waar ik eerder al prettig heb gewerkt en veel contacten aan heb overgehouden. 

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Bij Legal Experience heb ik de mogelijkheid in een hecht en gespecialiseerd team te werken waarin ieder zijn eigen rol en inbreng heeft. Door de omvang van de organisatie zijn de contacten bovendien makkelijk en kan er snel worden geschakeld. Zo proberen we snel op ontwikkelingen in te springen en een eigen werkwijze te creëeren waarmee we onderscheidend proberen te zijn van anderen. Dit strekt zich ook uit naar de directe contacten met de cliënten en de nauwe samenwerking met hen. Op die manier kan goed proactief worden ingesprongen op ontwikkelingen bij de cliënt.

U houdt zich bezig met (internationale) commerciële contracten en algemene voorwaarden. Wat maakt deze specialisatie voor u zo interessant?

Het raakvlak tussen enerzijds de commerciele belangen van de cliënt om een contract met een bepaalde partij te sluiten en anderzijds het zo goed mogelijk inkaderen en beschermen van de juridische positie van de cliënt. Bij het opstellen van contracten is het belangrijk om goed naar de praktijk te kijken, wat wil de cliënt en hoe werkt het bij de cliënt, en niet te verzanden in eindeloze juridisch ingewikkelde contracten. Doordat ik tevens in de procespraktijk actief ben kan ik van te voren beter inschatten hoe in een procedure tegen bepaalde zaken en problemen wordt aangekeken en hiermee mijn voordeel doen  bij het opstellen van contracten.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb niet echt een voorbeeld maar probeer de goede kwaliteiten die ik bij collega advocaten zie over te nemen en verder te ontwikkelen.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?

Een kleine versie van de salamander met mozaïek van Güell afkomstig uit het gelijknamige park Güell in Barcelona, die zorgt voor een vrolijke noot op mijn bureau.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven