Overstap van de week: Gijs Fibbe

Delen:

Gijs FibbeOp 1 maart is fiscaal jurist Gijs Fibbe gestart als partner International Tax Services bij Baker Tilly Berk in Rotterdam. Hij gaat zich toeleggen op het verder uitbouwen van de internationale adviespraktijk van het kantoor. Naast zijn werk bij Baker Tilly Berk blijft hij actief als universitair docent internationaal belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) alsmede als docent van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). In 2009 promoveerde hij en ontving voor zijn promotieonderzoek, als tweede Nederlander, de prestigieuze Mitchell B. Carroll prijs van de International Fiscal Association (IFA).

Vanwaar deze overstap?

De advisering op het gebied van internationaal belastingrecht is een groeiend marktsegment. Ook steeds meer van ’Baker Tilly Berk’s klanten werken over de grens en hun internationale adviespraktijk kent een mooie groei. Ik kijk er dan ook naar uit om binnen deze club de internationale fiscale adviespraktijk verder vorm te geven en een bijdrage te leveren aan het succes van Baker Tilly Berk in de internationale markt.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ja, in die zin dat ik moeilijk afscheid neem van collega’s met wie ik 10 jaar op een uitstekende en zeer professionele wijze heb samengewerkt. Niettemin is de beslissing voor mijn overstap met overtuiging genomen en kijk ik met veel plezier uit naar de samenwerking met de Nederlandse en internationale collega’s binnen Baker Tilly Berk.

Waaraan besteedt u meer geld dan goed is?

Belasting en kortstondige hobby’s.

Wanneer stapt u weer over?

Die vraag is niet aan de orde. Mijn hobby’s zijn wellicht kortstondig, maar wat werk betreft ben ik vasthoudender. Bij PwC zat ik 10 jaar en mijn voornemen bij Baker Tilly Berk is om een duurzame praktijk op te bouwen.

Had het u niet leuk geleken om de advocatuur in gaan? Waarom wel/niet?

Nee, daar werken zowel mijn vrouw als vader al en hun niveau haal ik nooit. Het zijn van advocaat biedt overigens geen meerwaarde in de internationale fiscale adviespraktijk waarin ik mij begeef.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven