Overstap van de week: Guido Roth

Delen:

Guido RothOverstap van de week is Guido Roth. Hij stapt aanstaande vrijdag over van Spigt Litigators naar Simmons & Simmons, waar hij als partner Dispute Resolution toetreedt. Roth heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van financieel toezichtrecht. Hij adviseert en procedeert over onderzoeken, inspecties en procedures door toezichthouders, en richt zich daarnaast op sancties en beleggingsgeschillen.

Waarom stapt u over naar Simmons & Simmons?

Simmons & Simmons heeft een uitstekende reputatie met een sterke focus op de financiële sector. Mijn kennis en (proces-)ervaring sluit daar goed bij aan, gelet ook op de toegenomen vraag naar advies inzake handhavingsvraagstukken. Bovendien vond ik het na tien geweldige jaren bij Spigt Litigators tijd voor verbreding van mijn praktijk en werkomgeving. Ik kijk uit naar de samenwerking met de overige in het financieel recht gespecialiseerde advocaten van Simmons & Simmons, waaronder niet in de laatste plaats Rezah Stegeman.    

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Het opbouwen van een leidende sanctierechtpraktijk, zeker wat betreft (dreigende) geschillen met de AFM en DNB. Verder zou ik graag bevorderen dat onder toezicht staande instellingen zich nog meer realiseren dat hun relatie met de AFM en DNB ook wordt beheerst door het algemene bestuursrecht en dat zij uit dien hoofde meer rechten – en soms ook plichten – hebben dan nog weleens wordt gedacht. Dat overigens niet om zaken op de spits te drijven met de toezichthouders, maar wel om afgewogen beslissingen te kunnen nemen, vaak juist ter vermijding van onnodige conflicten.      

Hoe gaat uw eerste werkdag eruit zien? Is het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?

Die dag zal besteed worden aan de voorbereiding van een aantal pleidooien in de weken erna. Daarnaast is overleg geboden met een aantal cliënten die zich geconfronteerd weten met door DNB aangekondigde onderzoeken.

Wie neemt u mee naar uw nieuwe kantoor?

Janice Roepnarain, voorheen werkzaam bij Boekel de Neree, maakt eveneens de overstap naar Simmons & Simmons. Zij heeft veelvuldig opgetreden als advocaat van zowel de AFM als DNB en beschikt dus over ruime ervaring op handhavingsgebied. Daarnaast verwachten we op korte termijn nog meer nieuwe aanwinsten te kunnen aankondigen. Tessa van Roomen, die al werkzaam was bij Simmons & Simmons, maakt tevens deel uit van het team.

Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed is?

Aan mijn klassieke houten bootje, terwijl ik er eigenlijk maar zelden mee vaar. Maar het bootje verdient het, zo mooi is hij.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven