Overstap van de week: Hannah Fritschy

Delen:

Hannah FritschyOverstap van de week is Hannah Fritschy. Zij is gisteren gestart als advocaat bij De Nerée Tuinman & Van Woensel Advocaten en is afkomstig van CMS Derks Star Busmann.

Gisteren was uw eerste werkdag bij DNTW Advocaten. Hoe zag deze dag eruit?

De dag begon met koffie en het uitwisselen van vakantieverhalen. Omdat ik toch al niet zo’n held ben met computers, ben ik de rest van de ochtend zoet geweest met het installeren van mijn MacBook. Na de lunch heb ik mij ingelezen in een lopende procedure ter voorbereiding op een cliëntbespreking welke voor vandaag staat gepland.

Hoe is DNTW op uw pad gekomen?

Ik wilde bij voorkeur overstappen naar een kleiner kantoor met advocaten die afkomstig zijn van de grotere kantoren. Nadat een oude bekende van de familie mij tipte over DNTW heb ik meteen gebeld. Het toeval wilde dat ze juist op zoek waren naar een gevorderd advocaat-stagiaire.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?

Wat mij in het werk als advocaat met name aanspreekt is het procederen en het contact met cliënten. Beide aspecten miste ik bij mijn vorige kantoor. Een kleiner kantoor als DNTW biedt deze mogelijkheid wel. Daarnaast kan ik bij DNTW in een informele werksfeer op hoog juridisch niveau werken.

Waar staat u over tien jaar?

Zoals ik er nu over denk ben ik dan nog steeds advocaat. Wel een echt goede advocaat die het belang van de cliënt vooropstelt. En hoewel ik mij bij DNTW in eerste instantie zowel ga bezighouden met het ondernemingsrecht als met het arbeidsrecht zou ik mij op den duur graag willen specialiseren.

Wat is het eerste dat u op uw nieuwe werkplek heeft neergezet?

Een ventilator die ik thuis nog had staan. Geen overbodige luxe bij deze tropische temperaturen!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven