Overstap van de week: Harm van Berkum

Delen:

MR10 BWN PRS 19 VANBERKUMHarm van Berkum is per 1 augustus gestart met het nichekantoor TransactionCounsel.nl. Dit kantoor legt zich uitsluitend toe op ondernemingsrecht met een focus op fusies & overnames en herstructureringen. Van Berkum was eerder onder andere partner M&A en finance bij Simmons & Simmons en Bird & Bird.

Wanneer kwam u met het idee om dit nichekantoor op te richten?

De inspiratie deed ik op in Londen in 2000 (ik zat daar voor Loyens & Loeff), toen ik las over de historie van US kantoor Wachtell, Lipton, Rosen & Katz. Een (aanvankelijk) klein en sterk op ondernemingsrecht gericht kantoor met hoge standaarden. In de loop der tijd heb ik er met veel mensen over gefilosofeerd en langzaam heeft het idee zich meer en meer geconcretiseerd.  

Waarom ben u voor uzelf begonnen?

Ik heb een sterke visie over hoe cliënten beter kunnen worden bediend en een kantoor hedendaagser kan worden georganiseerd. De focus ligt op eenvoud en actie, kleine teams met gedreven en ervaren specialisten, een duidelijke aantrekkelijke prijs en veel aandacht voor de menselijke maat. Ik vind aandacht voor ontwikkeling, non-conformisme en vooral plezier in het werk van wezenlijk belang. Ik wil me daarmee onderscheiden van grote kantoren die een beetje de weg kwijt te lijken zijn, gedreven door (behoud van) geld en macht. Zij vervreemden zich m.i. daardoor van menig cliënt en medewerker.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

De beslissing nemen vond ik uiteindelijk niet zo moeilijk. Het is uitdagender om het vertrouwen vast te houden met naysayers die je idee niet zien zitten.

Hoe gaan de zaken tot nu toe?

Naar volle tevredenheid. Ik krijg veel energie van gesprekken met cliënten, potentiele cliënten en contacten. Ik merk dat mensen enthousiast zijn over de visie en er aan willen bijdragen. De eerste zaken dienen zich aan en dat werkt natuurlijk nog motiverender!

Wat hoopt u met dit kantoor over 10 jaar bereikt te hebben?

Dat mijn visie heeft bijgedragen aan het succes van de cliënten en aan het plezier en ontwikkeling van de mensen die daarbij betrokken zijn geweest.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven