Overstap van de week: Harry Rek

Delen:

Harry RekOverstap van de week is fusie- en overnamespecialist Harry Rek (51). Hij stapt per 1 januari over van Bird & Bird naar BarentsKrans, waar hij als partner toetreedt. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van nationale en internationale fusie- en overnametransacties, met name voor media, telecom en IT-cliënten en nutsbedrijven.

Vanwaar uw overstap naar BarentsKrans?

Twaalf jaar geleden was ik een van de oprichters van de Nederlandse vestiging van Bird & Bird. De eerste zes jaar heb ik als Nederlandse managing partner en lid van de internationale “Global Board” van Bird & Bird hard gewerkt aan de groei en bloei van Bird & Bird in Nederland. Dat kantoor staat nu stevig in de markt, in een prachtig nieuw kantoorpand aan het Zuid-Hollandplein in Den Haag (waarvoor ik vorig jaar de zoektocht heb geleid en de onderhandelingen heb gedaan met de verhuurder, de provincie Zuid-Holland).  Na twaalf jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging, en die vond ik bij BarentsKrans. Ik hoop daar een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van de internationale praktijk. Dat hoeft niet perse met “eigen” vestigingen in het buitenland, maar kan ook door samenwerking met onafhankelijke buitenlandse kantoren met een vergelijkbare kwaliteit en strategie.

Wie of wat gaat u het meest missen bij Bird & Bird?

Ik heb – vooral internationaal – veel vrienden gemaakt. Duitsers met gevoel voor humor, Fransen die zichzelf niet altijd serieus nemen en Engelsen die niet pompeus zijn, ze bestaan en werken bij Bird & Bird. Ik zal de samenwerking met hen missen, maar hoop de vriendschappen te behouden.

Wat gaat u bij BarentsKrans doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Een internationale referral-praktijk opbouwen. Voordat ik bij Bird & Bird werkte (bij Houthoff Buruma) kreeg ik mijn mooiste werk van Engelse kantoren. Dat is logischerwijze gestopt toen ik mij bij Bird & Bird aansloot. Mijn overstap naar BarentsKrans opent voor mij de referral-markt in Engeland en vele andere landen in Europa en daarbuiten.

Wanneer stapt u weer over?

Haha, als het aan mij ligt nooit meer. BarentsKrans is een kantoor met aansprekende ambities én aandacht voor een gezonde work-life balance. Partners halen daar over het algemeen de pensioenleeftijd van 65 jaar, en dat kan niet van alle kantoren gezegd worden.

Waar staat u over 10 jaar?

Dan mag ik nog 4 jaar dit prachtige vak uitoefenen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven