Overstap van de week: Herman Ruiter

Delen:

Herman RuiterOverstap van de week is Herman Ruiter. Vanaf 1 februari zal hij als advocaat bij Spigt Dutch Caribbean aan de slag gaan in Curaçao. Voor zijn overstap was Ruiter advocaat en curator bij Van Aalst & Daniëls Advocaten te Amsterdam. Ruiter voert een algemene procespraktijk met de nadruk op verbintenissenrecht en insolventierecht. Bij Spigt Dutch Caribbean zal hij werkzaam zijn op het gebied van ondernemingsrecht, financieel recht en geschillenbeslechting.

Vanwaar deze overstap?

De overstap naar Spigt Dutch Caribbean is een stap vooruit. De combinatie van ambitie en professionaliteit die het kantoor uitstraalt, sprak me direct aan. Ik wilde meer op het commerciële vlak werkzaam zijn en Spigt Dutch Caribbean bood die kans.

Was uw vorige baan niet goed genoeg?

Bij zowel Clifford Chance als Van Aalst & Daniëls heb ik enorm veel geleerd en met plezier gewerkt. Naar ik hoop kan ik op die ervaring voortbouwen. Ik blijf sowieso contact houden met mijn oud-collega’s.

Hoe kijkt u aan tegen uw verhuizing naar Curaçao?

Ik kijk er erg naar uit. Ik verheug me op de mogelijkheid om in internationale context en samen met zeer kundige collega’s aan de slag te gaan. Daarbij is Curaçao een prachtig eiland met een boeiende historie. En het klimaat is natuurlijk een enorm pluspunt!

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen? Verhuizen eventuele gezinsleden met u mee?

Verhuizen naar Curaçao is best een stap. Ik heb het geluk dat mijn vriendin Victorine – net als ik – het avontuur graag aangaat.

Waar staat u over 10 jaar?

In de toekomst kijken is moeilijk en tien jaar is wel erg ver. Tien jaar geleden studeerde ik nog en de afgelopen tien jaar had ik met geen mogelijkheid kunnen voorspellen. Vooralsnog zie ik ernaar uit de komende jaren bij Spigt Dutch Caribbean aan de slag te gaan en me verder te ontwikkelen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven