Overstap van de week: Hidde Koenraad

Delen:

Hidde KoenraadOverstap van de week is Hidde Koenraad. Hij stapt per 1 mei over van Vondst Advocaten naar Simmons & Simmons, waar hij partner wordt in de Intellectual Property groep.

Waarom heeft u de overstap naar Simmons & Simmons gemaakt?

Met deze overstap wil ik mijn ambitie verwezenlijken om een toppraktijk op het gebied van de intellectuele eigendom neer te zetten. Simmons & Simmons heeft al een zeer goede (inter-)nationale reputatie op dit gebied en ik zie er naar uit om deze praktijk vanuit het kantoor in Amsterdam nog verder uit te bouwen.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Bij Simmons & Simmons stap ik in een fantastisch omvangrijk internationaal netwerk met collega’s en kantoorcliënten uit nagenoeg alle EMEA landen. Ook vind ik het prettig om bij een full service kantoor te werken waardoor ik mijn cliënten breder van dienst kan zijn dan alleen op het gebied van de intellectuele eigendom.

Welke zaak is u tot nu toe het meest bijgebleven?

De diverse zaken die bij mijn oude kantoor gekscherend werden aangeduid onder de noemer ‘de gipskruidoorlog’. Naast merken, modellen en auteursrecht specialiseer ik me als een van de weinige advocaten in Nederland in het kwekersrecht. Dit recht biedt onder bepaalde voorwaarden bescherming aan nieuwe plantenrassen. Zodoende heb ik samen met mijn oude kantoorgenoot stevig geprocedeerd over (vermeend) inbreukmakende gipskruidsnijbloemen. Ik geef toe dat dit niet bepaald sexy klinkt, maar juridisch waren deze zaken zeer interessant en zij werden door de branche wereldwijd op de voet gevolgd. 

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen? (mag iets fictiefs, grappigs zijn)

Hoewel ik al ervaring heb met schriftelijk procederen voor het Gerecht van Eerste Aanleg in merkenzaken, heb ik nog nooit bij het Europese Hof mogen pleiten. Het lijkt mij heel bijzonder om dat een keer mee te kunnen maken.

Wanneer stapt u weer over?

Fijne vraag! Wie weet wordt Simmons & Simmons wel mijn eindstation.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven