Overstap van de week: Hoking Cheung

Delen:

Overstap van de week is HOKING CHEUNG. Cheung is benoemd tot Chief Legal Counsel / Hoofdbedrijfsjurist op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Na acht jaar als director de praktijkgroep publieke sector te hebben geleid bij adviesbureau Emeritor Consulting keert hij terug bij de Rijksoverheid.

Terug naar de Rijksoverheid. Wat maakt de Rijksoverheid zo leuk?

Ik heb eerder gewerkt bij de Rijksoverheid en het in bijzonder het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) (toen nog ministerie van Justitie). Die periode heeft mij ook grotendeels gevormd, als jurist en als professional. In 2008 heb ik bewust de overstap gemaakt naar de consultancy om andersoortige en bredere ervaring op te doen. Ik heb altijd gezegd dat ik weer terug zou keren bij de rijksoverheid.

Nu na acht jaar vind ik het een passend moment om mij weer in te zetten voor de publieke zaak, voor de vele maatschappelijke vraagstukken die er op dit ministerie spelen. Je werkt samen aan betekenisvol en waardevol werk met veel voldoening. Er is veel dynamiek en diversiteit in het werk aanwezig. Ik geloof dat je in combinatie met je eigen kernwaarden veel maatschappelijke betekenis kunt leveren, ook of juist in een politiek-bestuurlijke omgeving!

Dus nooit meer weg bij de overheid?

De komende jaren zijn er voldoende uitdagingen in het werk aanwezig, waar ik met mijn kennis, ervaring en toewijding hopelijk waarde aan toevoeg. Voorlopig zijn we niet op elkaar uitgekeken.

Is er veel veranderd bij de Rijksoverheid de afgelopen acht jaar?

In het bedrijfsvoeringsdomein zie je dat de rijksoverheid zich heeft hervormd in het kader van het programma ‘de Ccmpacte Rijksoverheid’. Er zijn centralisaties en bundeling van gemeenschappelijke diensten in het bedrijfsvoeringsdomein doorgevoerd. Er wordt slimmer, efficienter en doelmatiger gewerkt. Daarnaast wordt de burger nog beter voorgelicht en bediend: inzet van online media, gebruiksvriendelijke apps enzovoort. De rijksoverheid beweegt goed mee en anticipeert tijdig op externe ontwikkelingen.

Welk doel heeft u zichzelf gesteld bij de Rijksoverheid?

Ik wil een actieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de bedrijfsjuridische dienstverlening binnen het grote concern van VenJ. Zodat primaire processen – de kerntaken van de rijksoverheid – en daarbij behorende bedrijfsvoeringsaspecten op hoogwaardig kwalitatief niveau rechtmatig én doelmatig ordentelijk verlopen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven