Overstap van de week: Hugo Doornhof

Delen:

Hugo DoornhofOverstap van de week is Hugo Doornhof. Hij is per 1 april overgestapt van Stibbe naar AKD, waar hij als advocaat-partner de praktijkgroep Overheid en Onderneming versterkt. Daarnaast is hij fractievoorzitter/vicevoorzitter van de gemeenteraad Nijkerk en docent aan de Academie voor Overheidsjuristen en bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

U was hiervoor elf jaar werkzaam bij Stibbe. Waarom bent u naar AKD overgestapt?

AKD heeft als doel met mij de praktijkgroep Overheid & Onderneming zowel kwalitatief als kwantitatief te laten groeien, ook vanuit Amsterdam. Voor mij telt dat deze praktijkgroep landelijk een uitmuntende reputatie heeft. Ik zie grote kansen om aanvullend in Amsterdam de hoge kwaliteit te leveren waar AKD garant voor staat.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Bij AKD krijg ik de kans om meer eigen profiel aan een deel van een praktijkgroep te geven. Daarvoor kan ik mijn expertise op het gebied van algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht en overheidsprivaatrecht benutten, zowel voor overheden als private (rechts)personen. Daarnaast houd ik me als gemeenterechtspecialist bezig met intergemeentelijke samenwerking, gemeentelijke herindeling, integriteitskwesties en openbare orde. Hierbij is van belang dat ik dertien jaar ervaring heb als lokaal fractievoorzitter en viceraadsvoorzitter. Door de combinatie van m’n juridische kennis en hands-on-ervaring als bestuurder, kunnen cliënten bij AKD rekenen op degelijke en praktische adviezen en procedures. Het is steeds een uitdaging de juiste strategische keuzes te maken, rekening houdend met bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen.

Hoe combineert u uw werkzaamheden bij AKD met uw (fractie)voorzitterschap en functie als docent?

Discipline is alles. Dan kun je zelfs toekomen aan dingen buiten het recht. Zo doe ik graag aan sport (hardlopen, wielrennen, schaatsen) en speel ik trompet in de kerk. Verder reis ik nogal eens naar Londen, waar m’n vriendin woont en werkt.

Wanneer stapt u weer over?

In wezen ben ik honkvast. Bovendien heb ik de afgelopen tijd ondervonden dat het niveau van m’n nieuwe kantoorgenoten, zowel juridisch als ondersteunend, erg hoog is. Pak daarbij de humor en no-nonsense-houding die ik in Amsterdam, Breda, Rotterdam en Eindhoven heb mogen aantreffen, en u kunt er vanuit gaan dat m’n bijdrage aan deze rubriek eenmalig is.  

Waar hoopt u over tien jaar te staan?

’t Zou mooi zijn als aan de muur dan een op grote hoogte genomen foto hangt van een AKD-fietsteam waarmee ik Alpe d’HuZes heb volbracht. Ik vertrouw erop dat die foto dan symbool mag staan voor een ook op juridisch hoog niveau vruchtbaar gebleken samenwerking.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven