Overstap van de week: Huub de Jong

Delen:

Huub de JongOverstap van de week is Huub de Jong. Hij is begin mei overgestapt van Bird & Bird naar Louwers IP|Technology Advocaten, waar hij als partner toegetreden is. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring met het adviseren over juridische aspecten van complexe technologievraagstukken, het opstellen en beoordelen van (inter)nationale contracten, het oplossen van geschillen en zo nodig het voeren van procedures.

Vanwaar deze overstap?

Ik wilde meer ondernemen en meer de eindverantwoordelijkheid dragen. Dat biedt het model van het nichekantoor Louwers IP|Technology Advocaten en mijn rol als partner volop. De advocaten zijn er pragmatisch ingesteld en er wordt hoge kwaliteit geleverd, zowel juridisch als praktisch. De oprichters Marianne Korpershoek en Ernst-Jan Louwers en ook Tom de Wit en een paar andere advocaten van het kantoor ken ik al langer en we weten dus heel goed wat we aan elkaar hebben. Dat maakte de beslissing om over te stappen voor mij veel makkelijker.

Uw aandachtsgebieden zijn IT- en internetrecht, security, privacy, auteursrecht en telecomrecht. Wat maakt deze specialisatie voor u het meest boeiende rechtsgebied dat er is?

Omdat deze onderwerpen voorpaginanieuws zijn. Iedere dag staat er wel een bericht in de krant dat de kern van mijn expertise raakt. Of het nu gaat om ING die persoonsgegevens ruimhartiger wil verwerken, cyberincidenten bij gemeenten of de lancering van een nieuwe online dienst of app. Al deze ontwikkelingen brengen nieuwe juridische vraagstukken met zich mee over persoonsgegevens, auteursrechten, consumentenrecht, etc. Het leuke aan mijn specialisatie is bovendien dat we altijd voorop lopen met het vinden van antwoorden op vragen waar de praktijk mee worstelt. Dat houdt je scherp.

Wie is voor u een voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Het is lastig om hier één iemand te noemen. Juist de diversiteit van mensen en stijlen is een voorbeeld voor me. Ik heb in mijn werkende leven met verschillende mensen mogen samenwerken die me hebben geïnspireerd met hun eigen manier van werken. Ik heb steeds geprobeerd het beste daarvan mee te nemen als ervaring. Soms is het goed een probleem zorgvuldig af te pellen en klein te houden. Op andere momenten is het juist goed wat meer afstand te nemen en het geheel te overzien. Sommige situaties vragen om een praktische snelle oplossing. Op een ander moment is het juist nodig grondig en uitgebreid een probleem en de mogelijke oplossingen te analyseren.

Wat kunt u bij Louwers IP|Technology Advocaten doen wat u bij uw vorige kantoor niet kon?

Louwers IP|Technology Advocaten is een enthousiaste club gespecialiseerde advocaten. In verhouding tot Bird & Bird is het kantoor veel kleiner, waardoor er sneller ingespeeld kan worden op nieuwe ontwikkelingen. Wat het werk ook ontzettend leuk maakt, is de gezamenlijke bevlogenheid voor technologie en innovatie. Verder bevalt het mij uitstekend dat iedereen zich beseft dat we het samen moeten doen. Alle medewerkers zijn zich er volledig van bewust dat we gezamenlijk het gezicht van kantoor vormen en ervoor verantwoordelijk zijn dat alles goed blijft lopen. De menselijke maat dus.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

In mijn studententijd ben ik samen met mijn beste vriend een drive-in discotheek begonnen. Daar hebben we ontzettend veel plezier mee beleefd. We hebben op de meest uiteenlopende plekken mooie feesten georganiseerd. We hadden toen het plan om een grote discotheek te beginnen. In de loop van de jaren is dit plan wel wat afgezwakt, maar de wens om ooit een café te beginnen is nog steeds aanwezig. Misschien richten we bij Louwers IP|Technology Advocaten wel een mooie bar in.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven