Overstap van de week: Ilja Morée

Delen:

ovdw-120116-MoreeIlja Morée is per 1 januari overgestapt van AstraZeneca naar de Intellectual Property praktijk van De Brauw Blackstone Westbroek. Zij richt zich binnen de intellectuele eigendomspraktijk van De Brauw voornamelijk op merken, marketing en medicijnen.

Waarom bent u van het bedrijfsleven naar een kantoor overgestapt? Beviel het bedrijfsleven u niet?

Ik ben destijds naar het bedrijfsleven overgestapt, omdat ik mij wilde verbreden en managementervaring wilde opdoen. Bij AstraZeneca had ik als directielid niet alleen Legal in mijn portefeuille, maar ook PR & communicatie, Compliance en Events, en stuurde ik een behoorlijk aantal mensen aan. Die ervaring heb ik dan ook ruimschoots kunnen opdoen, en met veel plezier. Daarnaast was het een mooie ervaring om onderdeel te zijn van een directie , omdat je mee kunt denken over alle gebieden waar een bedrijf mee te maken krijgt, zoals Marketing, Finance en HR. Ik wilde echter toch weer terug naar mijn ‘core business’: het juridische. En dan niet alleen aansturen, maar ook echt zelf weer inhoudelijk bezig zijn. Dan ligt gezien mijn achtergrond en ervaring de advocatuur het meest voor de hand. Daarbij denk ik dat ik zeker profijt zal hebben van alles wat ik de afgelopen jaren binnen het bedrijfsleven heb geleerd.

Waarom heeft u ervoor gekozen terug te keren naar De Brauw, en niet in dienst te treden van een ander kantoor?

De Brauw is natuurlijk één van de beste kantoren op het gebied van intellectual property, en zij zijn ook de huisadvocaat van AstraZeneca. Ik heb dan ook door de jaren heen contact met De Brauw gehouden. Voor mij was het daarom vanzelfsprekend om, bij terugkeer naar de advocatuur, terug te keren bij De Brauw. Daarbij spreekt het internationale karakter van De Brauw mij aan: wij gaan met onze cliënten mee, zowel in hun nationale maar ook in hun internationale zaken.

Is er veel veranderd in vergelijking met een aantal jaar geleden, toen u ook al bij De Brauw werkzaam was?

Het vak is minder solistisch geworden, er wordt meer in teamverband gewerkt, wat mij erg aanspreekt. Daarnaast merk ik dat er een duidelijke professionaliseringsslag heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld in de systemen en ondersteuning op allerlei vlakken. Ook wordt er veel meer vanuit de cliënt gedacht, en wordt er veel georganiseerd voor en met cliënten.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur instapte?

Ik heb mij voorgenomen om alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd ten aanzien van management en leadership toe te passen, en zo bij te dragen aan het ‘engagement‘ van de mensen binnen kantoor. Ik ben ervan overtuigd dat betrokken medewerkers essentieel zijn voor de sfeer, en uiteindelijk ook voor het bedrijfsresultaat. Ik wil me daar dan ook graag voor inzetten.

Heeft u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Dat voornemen is zeker nog niet bijgesteld; ik sta pas aan het begin!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven