Overstap van de week is: Annemieke Romein

Delen:

Annemieke RomeinOverstap van de week is Annemieke Romein, die per 1 januari 2016 advocatenkantoor Romein Legal is gestart. Zij adviseert op het gebied van het brede ondernemingsrecht (commerciële contracten en vennootschapsrecht/M&A.).

Na 17 jaar uw eigen kantoor gestart. Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Er was geen moment waarop ik dacht: nu doe ik het. Het was meer een logische stap in mijn carrière. Ik heb ruime ervaring, werk al jaren zelfstandig, heb eigen klanten en draai mijn eigen praktijk.

Waarom was nu voor u het juiste moment?

Het landschap van de advocatuur verandert: technologische ontwikkelingen, nieuwe samenwerkingsvormen, veel nichekantoren, prijsbewuste, shoppende klanten. Ik wil het op mijn eigen manier doen: flexibel, modern, met een uitstekende kwaliteit en met goede mensen om mij heen.

U heeft bij NautaDutilh en twee middelgrote kantoren gewerkt en als advocaat in dienstbetrekking. Wat kunt u via uw eigen kantoor wel wat u hiervoor niet kon?

Doordat ik niet gebonden ben aan een grote (logge) kantoororganisatie, kan ik flexibeler werken. Dat past bij de huidige trend in de advocatuur. Ik verricht kwalitatief hoogstaand, uitdagend juridisch werk op een prettige en persoonlijke manier die past bij deze tijd, tegen een scherp tarief.

Zijn de eerste weken als eigenaar van een eigen kantoor bevallen?

Het is hectisch maar het voelt nog niet anders. Ik ben op 1 januari gewoon doorgestoomd en heb nog niet echt de tijd gehad om hierover na te denken.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzette?

De relatiegeschenken van mijn vaste klanten én een paar tombstones (zie vraag hierna) hebben een prominente plek gekregen.

In 2012 was u Dealmaker van de week, nu Overstapper van de week. Wat gaat u doen om Mr. van de week te worden?

Ik help graag Nederlandse ondernemingen om succesvol te worden in het buitenland. Regelmatig adviseer ik klanten bij het uitonderhandelen van grote internationale (handels)contracten. Onlangs nog met Zuid-Korea, Japan, Duitsland en Litouwen (dit betrof een gerechtelijke procedure over een handelscontract). Hiervan hebben er enkele in het FD gestaan. Wellicht komt er een in de Mr.?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven