Arlina van Schaik (CMS) over nieuwe invalshoeken ontdekken in complexe zaken

Overstapper van de week is Arlina van Schaik. Ze is sinds 18 oktober als advocaat verbonden aan CMS in Amsterdam. Van Schaik is gespecialiseerd in commercial litigation en arbitrage en werkte hiervoor vijf jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank! Na vijf ontzettend leerzame jaren bij De Brauw, waarin ik aan veel grote, complexe zaken heb mogen werken, kreeg ik zin in een ander type uitdaging. Ik was zelfs van plan mijn toga voorlopig aan de wilgen te hangen en rustig uit te zoeken wat ik precies wilde gaan doen. Bij toeval kwam ik in contact met Simon en Andries Polkerman, die ik nog kende van mijn tijd bij De Brauw. Zij wisten mij écht enthousiast te krijgen over de plannen die zij hadden bij CMS en de mogelijkheden die er liggen om te helpen bij het uitbouwen van de internationale litigationpraktijk. Dankzij deze overstap kan ik enerzijds cliënten op hoog niveau bijstaan in een brede litigationpraktijk en anderzijds betrokken zijn bij de commerciële aspecten van deze groeiende praktijk; wat mij betreft een uitdagende combinatie die energie geeft.

Hoe zag uw eerste werkdag eruit? Was het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?
De eerste paar weken zitten er al op, en ik moet zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb. Het klikt goed met het CMS-team, echte vakmensen die bijzonder open en hartelijk zijn. De eerste week bestond met name uit kennismaken met het hele kantoor en rustig landen in het team. Inmiddels ben ik al volop betrokken bij een reeks projecten, variërend van gerechtelijke procedures en advieswerk tot het schrijven van publicaties. Ik kan zeggen dat ik mij tot nu toe als een vis in het water voel.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij CMS?
Ik vind het heerlijk om mij in complexe zaken vast te bijten en nieuwe invalshoeken te ontdekken. Ik deins niet terug voor zaken die op het eerste gezicht een troebel, overweldigend geheel aan feitelijke en juridische omstandigheden lijken te zijn. Om ook in díe gevallen helderheid en rust voor de cliënt te creëren in het proces geeft mij veel voldoening. 

En met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij CMS?
Ik denk dat mijn vermogen om een vriendelijke en toegankelijke sfeer te creëren een belangrijk aspect is van hoe ik effectief communiceer en relaties opbouw.

Wat is uw volg-tip?
Liefhebbers van (plantaardig) koken kan ik de video’s van Wil Yeung (@YEUNGMANCOOKING) aanraden. Hij weet ontzettend goed de authentieke, hartige smaak van gerechten uit verschillende Aziatische keukens te vangen, zonder dierlijke producten te gebruiken. Ik denk dat zijn gerechten zelfs in de smaak zouden vallen bij hen die erg sceptisch zijn over plant-based eten! 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven