Overstap van de week: Jan Adriaanse

Delen:

MR10 BWN PRS 11 ADRIAANSEOverstap van de week is Jan Adriaanse. Hij is per 1 september als adviseur bij JPR Advocaten aangetrokken. Adriaanse is hoogleraar turnaround management aan de Universiteit Leiden en oprichter van denktank Turnaround PowerHouse®.

Waarom heeft u zich als adviseur bij JPR aangesloten?

Ik heb de advocaten van JPR ontmoet toen ik een cursus verzorgde over turnaround management en ondernemerschap in turbulente tijden. Zowel op het persoonlijke als inhoudelijke vlak was er een klik. Vervolgens hebben we eens doorgepraat over mogelijkheden tot samenwerking. Hieruit is deze samenwerking voortgekomen.

Wat maakt deze samenwerking uniek?

Het bijzondere aan de samenwerking is dat JPR een integraal aanbod aan haar klanten wil bieden. Niet alleen juridische bijstand bij zwaar weer, maar nadrukkelijk wil zij zich profileren als partij bij uitstek die de onderneming ook op het bedrijfseconomische vlak kan ondersteunen. Hiermee ontstaat een totaaloplossing. We gaan klanten van JPR die met tegenslag kampen samen helpen om weer gezond te worden. Vanuit een interdisciplinaire achtergrond en focus.

Waarom heeft u zich in het turnaround management gespecialiseerd?

Tijdens mijn studies bedrijfskunde en rechtsgeleerdheid heb ik een bijzondere interesse ontwikkeld voor bedrijven in financiële moeilijkheden en ook het insolventierecht. Vraagstukken als waarom bedrijven ten ondergaan, maar ook wat er goed en fout gaat in reorganisaties hebben me altijd geïnteresseerd. Turnaround management is een veelzijdig vakgebied waarin juridische, financiële, strategische en zelfs marketingvraagstukken bij elkaar komen. Voor mij is dat een speeltuin.

U bent oprichter van Turnaround PowerHouse® en hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Hoe combineert u dit alles met het adviseurschap bij JPR?

De samenwerking met JPR Advocaten vloeit voort uit mijn adviespraktijk en de leerstoel is parttime. Daarnaast houd ik van hard werken, en de dynamiek tussen praktijk en academie.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik ben dan als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Leiden en een universiteit in het buitenland. Daarnaast heeft Turnaround Powerhouse® naast Rotterdam dochterondernemingen in New York, Barcelona en Shanghai. Verder vervul ik dan nog steeds met veel plezier de samenwerking met JPR.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven