Overstap van de week: Jan Brölmann

Delen:

Jan BrölmannOverstap van de week is Jan Brölmann (31). Hij is 1 november als advocaat (senior-medewerker) in dienst getreden bij Houthoff Buruma. Brölmann gaat bij Houthoff Buruma de praktijkgroep IT & Intellectual Property versterken. Brölmann is gespecialiseerd in IT, privacy, outsourcing en cloud computing en heeft hiervoor (meest recente werkgever Greenberg Traurig, LLP) ruime ervaring opgedaan op deze rechtsgebieden, alsmede op het gebied van octrooirecht, auteursrecht en merkenrecht. Brölmann heeft een sterke affiniteit met de IT-sector en met zijn aanstelling wil Houthoff Buruma haar activiteiten binnen deze sector uitbreiden.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Bij mijn beslissing ben ik niet over een nacht ijs gegaan. Mijn affiniteit met technologie en internet heeft onder meer een rol gespeeld bij mijn beslissing. Houthoff Buruma beschikt over een gerenommeerde IT-praktijk, waar ik mij meer ga bezighouden met technologische ontwikkelingen zoals Drones, Big Data en Internet of Things (IoT).

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Ik hoop bij te kunnen dragen aan de verdere uitbouw van de praktijkgroep IT & Intellectueel Eigendom en mij te kunnen ontplooien tot superspecialist.   

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?

Zeker. Voor mijn eerste werkdag bij Houthoff Buruma ben ik uitgenodigd om mee te gaan met het teamuitje van de sectie IT & Intellectueel Eigendom. Het was een geslaagd uitje en een goede mogelijkheid om mijn collega’s te leren kennen tijdens het bowlen en een diner. Daardoor voelde ik mij vanaf dag één thuis in het team.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ik werk nu bij een van de grootste kantoren van Nederland. In de korte tijd dat ik bij Houthoff Buruma werk heb ik al veel leuke en deskundige collega’s leren kennen en zijn er veel activiteiten georganiseerd. Zo heb ik deelgenomen aan het Houthoff Litigation Event en komt de skireis eraan. Daarnaast is het werk hoogwaardig en afwisselend door de nauwe samenwerking tussen de praktijkgroepen.

Wat maakt de juridische sector zo interessant voor u?

De combinatie van technologie en recht. De wetgever heeft doorgaans geen rekening gehouden met moderne technologische ontwikkelingen zoals drones , zelfbesturende auto’s en Internet of Things (IoT). Dat maakt het werk uitdagend.

Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig? Heeft u daar veel tijd voor?

Met sportieve activiteiten. Ik ben in het weekend te vinden op de voetbalvelden van AFC en probeer daarnaast ook af en toe het water in te gaan om te (golf)surfen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven