Overstap van de week: Jan-Jaap Groeneveld

Delen:

MR11 BWN PRS 5 GROENEVELDOverstap van de week is Jan-Jaap Groeneveld. Hij is per oktober 2012 overgestapt van Legal Intelligence naar Le Tableau, waar hij zich richt op interim en vaste plaatsingen voor advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen. Voorts zal hij zich met legal outsourcing bezighouden.

U was consultant business development en bent nu partner en bemiddelaar bij Le Tableau geworden. Een nieuw bedrijf, maar ook een nieuwe functie. Waarom heeft u voor deze overstap gekozen?

Al mijn activiteiten uit het verleden hebben als gemeenschappelijke noemer werken met en voor een hoog niveau juridische professionals. In de loop der jaren heb ik aldus een fantastisch netwerk opgebouwd dat ik goed kan aanwenden voor Le Tableau. Daarnaast komt mijn BD (business development) kennis goed van pas.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Neen, al was het maar omdat ik een van de oprichters van Le Tableau al jaren ken (Christ’l Dullaert)

Wat gaat u bij dit bedrijf doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Het is niet zozeer dat ik toen of nu bepaalde dingen niet kon. Wel een verschil is dat ik nu partner ben en daardoor meer invloed kan uitoefenen op de missie, visie en strategie en aldus mijn ideeën over de toekomst van het juridische vak beter kwijt kan.

U bent zelf werkzaam geweest als advocaat. Waarom bent u daarmee gestopt?

Ik denk dat ik toen nog wat jong was en bij Nauta Dutilh werd al een hoge graad van specialisatie gevraagd. Daar was ik (achteraf gezien) toen nog niet zo aan toe.

Waar staat u over 10 jaar?

Aan het strand met een biertje, terugkijkend op een hele roerige periode met vele downs maar minstens zoveel ups. En dan ook heel tevreden terugkijkend hoe ik mijn kennis van de juridische wereld op een goede manier heb kunnen inzetten voor Le Tableau.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven