Overstap van de week: Jeroen Dijkman

Delen:

Jeroen DijkmanOverstap van de week is Jeroen Dijkman. Hij heeft zich per 1 maart als partner aangesloten bij E-LAW Arbeidsrecht Advocaten. Dijkman is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Hoe bent u bij E-LAW terecht gekomen?

Een van de partners van E-LAW kende ik zowel uit de praktijk maar ook privé vanwege een hechte vriendschap van onze zoontjes. Een half jaar geleden vroeg ik Emily Roest om een second opinion. Daarbij kwam ook ter sprake dat ik mij oriënteerde over de mogelijkheid van een eigen praktijk. Al snel ontstond er het idee mij aan te sluiten bij E-LAW. Na enkele gesprekken bleken we met elkaar een positief gevoel te hebben en qua werkwijze en praktijk een goede match te zijn.

Hoe zijn de eerste twee maanden bij E-LAW bevallen?

Deze maanden vallen in de categorie “vliegende start”. De cliënten hebben me weten te vinden. Het is spannend om voor je zelf te beginnen en je als partner aan te sluiten bij een ander kantoor. De positieve reacties vanuit mijn omgeving hebben me veel vertrouwen en energie gegeven en de samenwerking met de partners bij E-LAW bevalt goed! We zijn er voor en met elkaar en kunnen hiermee onze cliënten beter tot dienst zijn.

Op welke zaak bent u het meest trots?

Mmm, dat is een lastige vraag. Begin dit jaar heb ik twee zaken over concurrentiebedingen aan de hand gehad. Zowel voor een werkgever, alsook ex-werknemer. Binnen één wetsartikel is dan zoveel mogelijk zodat de voldoening bij het succesvol afsluiten van de procedures voor betrokkenen maar ook als advocaat erg groot is.

Wat maakt de arbeidsrechtpraktijk zo aangenaam?

De grote diversiteit aan werkzaamheden en uiteenlopende contacten met cliënten. In arbeidsrechtelijke situaties is er vaak nauw contact en speelt vertrouwen een grote rol. Ook verwachten cliënten meer betrokkenheid, actief meedenken en kennis van de branche. Daarnaast vereist het arbeidsrecht een praktische en oplossingsgerichte aanpak. E-LAW ten voeten uit!

Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig? Heeft u daar veel tijd voor?

Binnen de Vereniging Het Verschil (www.vereniginghetverschil.nl) ben ik actief lid. Deze vereniging kiest elk jaar een goed doel en we organiseren diverse activiteiten om geld in te zamelen voor dit goede doel. Afgelopen maandag hebben we een Golf-event gehouden op de Hilversumsche Golf met 80 deelnemers en ruim € 30.000,- aan opbrengsten voor het Dushi Huis in Den Haag.

Zeer dankbaar werk en zo anders dan de dagelijkse praktijk. Daarnaast ben ik fervent (marathon)loper. Deze activiteiten kosten inderdaad tijd, maar afgelopen periode heb ik gemerkt dat tijd een relatief begrip is. Juist het gebrek aan tijd heeft mij genoodzaakt om mijn tijd en werkzaamheden (zowel zakelijk als privé) zo efficiënt mogelijk in te delen. Er lijken nog meer uren in een dag te zitten!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven