Overstap van de week: Jeroen Peet

Delen:

Jeroen PeetOverstap van de week is Jeroen Peet. Hij is per 1 mei overgestapt van Avinci Advocaten naar Van den Herik & Verhulst Advocaten N.V. te Rotterdam. Peet is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en ook werkzaam binnen de betreffende sectie.

Waarom bent u overgestapt?

De reden voor mijn overstap is dat ik mij wil blijven ontwikkelen binnen het personen- en familierecht. Ik ben nu bijna 8 jaar advocaat. Er blijven altijd uitdagingen en die ga ik graag aan. Bij Van den Herik & Verhulst Advocaten is veel kennis en ervaring aanwezig, zowel op mijn rechtsgebied, als op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht en vastgoedrecht. Die kennis en ervaring wil ik gebruiken om zelf weer een stap verder te komen in mijn werk als advocaat.

Wat is het verschil tussen het nieuwe kantoor, en het kantoor waar u hiervoor werkzaam was?

Mijn oude kantoor heeft 5 advocaten en bij Van den Herik & Verhulst Advocaten zijn 25 advocaten werkzaam. Door de grotere omgang van het kantoor, dienen zich andere cliënten aan. Dit betreffen bijvoorbeeld ondernemingen en de meer vermogende particulieren, waardoor er voor mij in meerdere mate aanvullende aspecten binnen het personen- en familierecht om de hoek komen kijken. Hoe wordt bijvoorbeeld de onderneming binnen de echtscheiding gewaardeerd? Moet deze worden verdeeld en zo ja, hoe? Op basis van welke gegevens wordt de alimentatie vastgesteld?

U bent gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Waarom heeft u juist voor deze tak gekozen?

Ik ben van lieverlee in de personen- en familierechtpraktijk gerold. Vanaf mijn tijd als advocaat-stagiair en de jaren daarna kreeg ik steeds meer familierechtelijke dossiers onder mij. Ik ben mij er verder in gaan bekwamen en ik ben ik 2010 gestart met de 3-jarige specialisatieopleiding voor familierecht en mediation van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) waar ik nu aspirant-lid van ben. Het mooie van dit rechtsgebied is dat er zowel emotie (als iemand zijn kinderen na jaren weer kan zien) als ratio (er wordt een goede alimentatie door de rechtbank vastgesteld) bij komt kijken. Daarnaast vloeien in dit rechtsgebied meerdere rechtsgebieden samen en geeft dat ook extra diepgang. Velen willen dit nog wel eens onderschatten.

U heeft eerder de makelaarsopleiding gevolgd. Waarom heeft u ervoor gekozen de advocatuur in te stappen, en niet voor de makelaardij gekozen?

Ik zocht destijds meer diepgang in mijn werk en dat vond ik niet in de makelaardij, hoewel ook dat een mooie en leerzame tijd was. Tijdens mijn studie rechten heb ik stage gelopen op een advocatenkantoor en daardoor ben ik met het vak in aanraking gekomen en heb ik dat niet meer losgelaten.

Wat is de belangrijkste les die u van uw patroon geleerd heeft?

Zorg dat je service verleent aan cliënten die je bijstaat door het nakomen van afspraken en hanteer bij ieder dossier en iedere vraag dezelfde werkwijze: wet, literatuur en jurisprudentie, zodat je de kwaliteit levert die een cliënt verwacht, waarbij een praktische oplossing de voorkeur kan genieten boven een langslepende procedure.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven