Overstap van de week: John van Baaren

Delen:

John van BaarenOverstap van de week is John van Baaren. Hij is per 1 januari overgestapt van Ploum Lodder Princen in Rotterdam naar Koch & Van den Heuvel Advocaten B.V. in Breda, waar hij werkzaam is in de vastgoed gerelateerde (bedrijfsruimte huurrecht) en ondernemingsrechtelijke praktijk.

Vanwaar uw overstap?

Nadat ik in 1989 als advocaat bij NautaDutilh ben begonnen, ben ik tussen 1991 en 1995 voor dat kantoor werkzaam geweest in Breda. In 1995 ben ik weer teruggekeerd naar Rotterdam als één van de oprichters van Ploum Lodder Princen. In de loop van 2013 heb ik de afweging gemaakt om op zoek te gaan naar een kantoor in Breda, waar ik ook al vanaf 1993 woonachtig ben. Ik ben in gesprek geraakt met Koch & Van den Heuvel Advocaten, waar ik nog een aantal advocaten van kende uit mijn Bredase tijd van het Jonge Balie bestuur en het balie cabaret. De gesprekken verliepen in een uiterst plezierige sfeer en ik moet zeggen dat we er snel uit waren. Koch & Van den Heuvel Advocaten is op mij overgekomen als een ondernemend kantoor waar ik vanaf het begin een goed gevoel bij had.

U bent medeoprichter van Ploum Lodder Princen. Maakte dat het extra moeilijk om deze beslissing te nemen? Hoe heeft u afscheid genomen van het kantoor?

Ik ben trots op wat we met Ploum Lodder Princen hebben bereikt. We zijn van 7 advocaten in 1995 gegroeid naar een kantoor van 130 mensen met een mooie praktijk. Natuurlijk maakt het feit dat ik medeoprichter ben wel iets meer emoties los als je na 18 jaar voor de laatste keer de deur achter je dicht trekt. Je bouwt immers een band op die verder gaat dan alleen een zakelijke samenwerking. We hebben op een mooie manier afscheid van elkaar genomen tijdens een tweetal diners met de maatschap en de sectie met veel mooie woorden over en weer en de daarbij behorende herinneringen.

Hoe is de eerste maand bij Koch & Van den Heuvel u bevallen?

De eerste maand bij Koch & Van den Heuvel Advocaten is zeer goed bevallen. In plaats van verhuisdozen uit te pakken zat ik op 2 januari al bij de president in ’s-Hertogenbosch voor een kort geding dat twee dagen daarvoor was binnengekomen. Tevens heb ik mijn volledige praktijk meegenomen, dus ik kan wel zeggen dat het nieuwe jaar flitsend van start is gegaan. Daarnaast besteed ik veel tijd aan acquisitie. Daarbij scheelt het dat ik al ruim 20 jaar in Breda woon, en we over en weer gebruik kunnen maken van elkaars netwerk.

Wat maakt de vastgoed gerelateerde en ondernemingsrechtelijke praktijk voor u de meest interessante praktijk die er is?

Het is een zeer gevarieerde praktijk met uiteenlopende cliënten als banken, woningbouwverenigingen, oliemaatschappijen en aannemers, waarbij ook de economische situatie waarin we ons nu bevinden een rol speelt. Bovendien vormt mijn praktijk een mooie mix van adviseren en procederen. Het is soms hollen of stilstaan, maar uitdagend is het altijd.

Waar hoopt u over tien jaar te staan?

Koch & Van den Heuvel Advocaten is een kantoor waar op dit moment 16 advocaten werkzaam zijn. De ervaring die ik bij het mede opzetten van mijn vorige kantoor heb opgedaan, wil ik gebruiken om Koch & Van den Heuvel Advocaten te laten uitgroeien tot een middelgroot kantoor van 25 advocaten. Een kantoor dat stevig is geworteld in de Bredase samenleving maar met een mooie landelijke praktijk. En waar een goede sfeer én Rotterdamse aanpak hand in hand gaan met elkaar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven