Overstap van de week: Jozua van der Beek

Delen:

Jozua van der BeekOverstap van de week is Jozua van der Beek. Hij is per 1 januari overgestapt van De Brauw Blackstone Westbroek naar Spigt Litigators. Van der Beek start binnen Spigt Litigators de civiele cassatiepraktijk en bouwt de corporate litigation praktijk verder uit.

Waarom bent u na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij De Brauw overgestapt naar Spigt Litigators?

Spigt Litigators bestaat uit gepassioneerde en bekwame advocaten met volledige toewijding aan procederen op het hoogste niveau. Door de wettelijke invoering van de landelijke cassatiebalie per 1 juli 2012 is het cassatiemonopolie van de Haagse balie en een paar Amsterdamse kantoren met een Haagse oorsprong doorbroken. Toen ik hoorde dat Spigt Litigators een civiele cassatiepraktijk wilde gaan starten, ben ik daar een kop koffie gaan drinken. Onze ideeën over de cassatiepraktijk bleken naadloos op elkaar aan te sluiten.  Bovendien was er een duidelijke match op het gebied van corporate litigation. Ook de persoonlijke sfeer binnen het kantoor sprak mij erg aan. De keuze voor Spigt Litigators was toen snel gemaakt.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Corporate litigation bij De Brauw is vooral verdedigend. Ik kijk ernaar uit om bij Spigt Litigators ook de aanvallende partij bij te staan. Het lijkt mij interessant om bijvoorbeeld een keer een misstand bij een beursfonds aan de orde te stellen.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Bij Spigt Litigators krijg ik veel ruimte om mijn cassatie- en corporate litigation praktijk zelf in te richten.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Ik nam mijzelf toen voor om een hele goede advocaat te worden, het juridisch spel  helemaal in de vingers te krijgen en een trusted advisor voor mijn cliënten te worden.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee. Ik werk elke dag hard om dit ideaal zoveel mogelijk te verwezenlijken. De afgelopen 10 jaar heb ik op dat vlak veel geleerd bij De Brauw. Die instelling zie ik ook terug bij mijn nieuwe collega’s van Spigt Litigators.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven