Overstap van de week: Lodewijk Berger

Delen:

Lodewijk BergerOverstap van de week is Lodewijk Berger. Hij is recent overgestapt van Loyens & Loeff naar Jones Day in Amsterdam, waar hij als partner is toegetreden in de fiscale praktijk.

U was ruim vijftien jaar werkzaam bij Loyens & Loeff. Hoe is Jones Day op uw pad gekomen?

Toen ik in 1997 bij mijn vorige kantoor begon werd ik als jonge stagiair betrokken bij een zaak voor een Amerikaanse bank, waarbij wij een team vormden met Amerikaanse advocaten van Jones Day. Sindsdien heb ik veel met Jones Day samengewerkt, vooral tijdens mijn jaren in Londen en New York, waardoor Jones Day al snel op mijn pad kwam.

Was het moeilijk om de overstap naar Jones Day te maken?

Jazeker, vooral vanwege de goede verhoudingen met mijn voormalige collegae.

Vorige week werd ook bekend dat topadvocaat Johan Kleyn overgestapt is naar Jones Day. Ook anderen sloten zich recent aan bij het kantoor. Wat maakt Jones Day zo aantrekkelijk?

Met de komst van Jones Day krijgen ook Nederlandse cliënten toegang tot een kantoor dat jaar op jaar wordt verkozen als het kantoor dat de beste dienstverlening biedt aan haar cliënten. Meer dan de helft van de Fortune Global 500 onderkent dit en wordt al door Jones Day bijgestaan. Daarnaast is Jones Day al 13 jaar onafgebroken het kantoor dat de meeste M&A transacties ter wereld begeleidt. Jones Day heeft ambitieuze plannen in Amsterdam, wat grote kansen biedt voor topadvocaten en fiscalisten die passen bij onze cultuur. Met hen gaan wij graag in gesprek.

Waar liggen uw raakvlakken met dit kantoor?

Er is op dit moment veel aandacht voor de fiscale positie van multinationals. Internationale organisaties als de G20, de OESO en de EU dringen aan op ingrijpende wijzigingen van de internationale afspraken over de verdeling van fiscale heffingsbevoegdheid. Het gaat daarbij vooral om de vraag waar welk deel van de winst van een multinational belast mag worden indien de innovatie, productie en verkoop in verschillende landen plaatsvinden. Landen waar veel wordt geïnnoveerd, zoals de VS,  hebben daarbij andere belangen dan landen waar veel wordt geproduceerd of verkocht. Deze internationale ontwikkelingen vergen expertise in alle landen waar onze cliënten zelf aanwezig zijn, hetgeen wij hen kunnen bieden met wereldwijd meer dan 2400 advocaten in 40 vestigingen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven