Overstap van de week: Luuk van Kreij

Delen:

Luuk van KreijOverstap van de week is Luuk van Kreij. Hij is per 1 april overgestapt van advies- en ingenieursbureau Tauw B.V. naar JPR Advocaten in Deventer, waar hij als advocaat de sectie bouw- en aanbestedingsrecht versterkt.

Waarom heeft u de overstap naar JPR Advocaten gemaakt?

Ik heb 15 jaar als juridisch specialist bouw- en aanbestedingsrecht bij Tauw gewerkt, de laatste twee jaar als advocaat in dienstbetrekking. Ik ben advocaat geworden vooral ook om zelf te kunnen te procederen. Het was soms teleurstellend dat ik dit laatste stukje van de praktijk niet zelf kon afmaken.

Tauw heeft eind vorig jaar besloten alle juridische werkzaamheden te ‘outsourcen’. Mijn buitenpatroon was afkomstig van JPR. De samenwerking met mijn buitenpatroon en de gespecialiseerde advocaten van de sectie bouw- en aanbestedingsrecht van JPR verliep plezierig. De keuze om naar dit kantoor over te stappen was dan ook snel gemaakt. Veel van mijn ‘Tauw-klanten’, gaan – met instemming van Tauw – met mij mee. Ook Tauw heeft aangegeven om mij voor juridisch werk te blijven inschakelen.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen? (mag iets fictiefs, grappigs zijn)

Ik heb geen idee, niets in het bijzonder. Ik zie wel wat ik op mijn pad aantref.

U was hiervoor vijftien jaar als specialist bouw- en aanbestedingsrecht werkzaam bij advies- en ingenieursbureau Tauw B.V. Denkt u voor net zo’n lange periode bij JPR blijven? Waarom wel/niet?

Nee, over een jaar heb ik m’n stageverklaring en dan smeer ik em meteen naar een of ander groot kantoor in het westen. Uiteraard is dit een geintje. JPR Advocaten heeft een mooie bouw- en aanbestedingspraktijk, dit geeft – samen met mijn oude Tauw-praktijk – een goede basis voor een professionele uitdaging. Ik ben net gestart en denk dus nog niet aan vertrek.

Hoe zijn de eerste twee weken bij JPR u bevallen?

Prima en heel druk, ik ken het kantoor natuurlijk al door mijn buitenstage. Er heerst een prettige informele en open sfeer. Dat maakt invoegen wel gemakkelijk. Druk was het al door de doorlopende praktijk van Tauw, het inwerken in de nieuwe JPR systemen, een cursus Amerikaans contractenrecht die ik samen met Tauw en Jan Joosten organiseerde en een seminar van JPR voor de bouwbranche waar ik een lezing mocht verzorgen over de nieuwe Aanbestedingswet.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb geen concreet voorbeeld, maar wel respect voor juristen die in staat zijn verder te kijken dat hun eigen praktijk. Ik heb zelf met regelmaat de rol van cliënt vervuld en weet dus ook wat de klant van een advocaat verwacht. Concreet doel ik op juristen die bereid zijn zich te verdiepen in hun klant en zijn business, daarmee ook echt samenwerken, juridisch-praktische vertaalslag maken en als team een goed resultaat kunnen neerzetten. Zo’n advocaat wil ik zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven