Overstap van de week: Madelon Stevens

Delen:

Madelon Stevens

Overstap van de week is Madelon Stevens. Stevens is medio oktober 2016 als advocaat in dienst getreden bij JahaeRaymakers in Amsterdam. Zij gaat bij JahaeRaymakers deel uitmaken van de economische en internationale sanctierechtpraktijk van het kantoor. Hiervoor werkte Stevens binnen het Corporate Investigations, Compliance & Defence team van Loyens & Loeff.

Waarom deze overstap?

Met een aantal advocaten dat werkzaam is bij JahaeRaymakers heb ik eerder met veel plezier bij BOEKEL gewerkt. De rest van het kantoor kende ik ook al uit de advocatenwereld. Ik wist dus heel goed met wie en in wat voor soort praktijk ik zou gaan werken en dat ik mij hier snel (weer) thuis zou voelen. Dit en de focus en toekomstvisie van JahaeRaymakers maakten dat ik mij graag bij dit nichekantoor wilde aansluiten toen die kans zich voordeed. Binnen het jonge kantoor met weliswaar veel ervaring, is er voor mij veel ruimte om mij als advocaat verder te ontwikkelen. Ook heb ik nu meer gelegenheid om nevenwerkzaamheden te verrichten, zoals mijn nieuwe bestuursfunctie sinds 14 oktober van dit jaar bij de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). Zo kan ik mij breed blijven ontplooien op het rechtsgebied waar mijn passie ligt.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Het was zeker niet makkelijk. Loyens & Loeff is een prachtig kantoor met mooie cliënten en veel carrièremogelijkheden. Hoewel ik volledig achter mijn beslissing sta om over te stappen, ben ik hiermee niet over één nacht ijs gegaan.

Wat gaat Loyens & Loeff van uw vertrek missen en wat zal JahaeRaymakers van uw komst merken?

Dat is een vraag die ik zelf moeilijk kan beantwoorden. Maar als ik dan toch iets moet noemen: Amsterdamse charme?

Waarom de sanctierechtpraktijk?

De sanctierechtpraktijk is bij uitstek een praktijk waarin je veel te maken hebt met (grensoverschrijdend) overheidsoptreden (Openbaar Ministerie, toezichthouders, etc.), vaak in discussie gaat en aan het betogen bent waarom, bijvoorbeeld, geen sprake is van overtreding van wet- en regelgeving. Deze praktijk geeft mij derhalve de ruimte om een standpunt in te nemen en men hiervan te overtuigen (althans dit te proberen!). Daarnaast vind ik het erg leuk om vanuit de ervaring die ik hiermee op doe, mee te denken over hoe een onderneming haar bedrijfsvoering kan inrichten om te voorkomen dat zij met dit overheidsoptreden in aanraking komt. Niet in de laatste plaats werk ik in deze praktijk voor en samen met inspirerende cliënten, opererend in verscheidene branches.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?

Ik denk dat de ‘klassieke’ advocatuur, waarin de advocaat “er zijn beroep van maakt personen of partijen te verdedigen voor de rechter” (aldus de betekenis van ‘advocaat’ volgens de Van Dale) zijn langste tijd gehad heeft. De maatschappij verandert onverminderd: overheidsinvloed neemt toe, er vindt een verdere digitalisering plaats en betrokkenheid en invloed van de media wordt steeds groter. Dit maakt dat je werk als advocaat in toenemende mate bepaald wordt door meer dan enkel het verdedigen voor de rechter en daar moet je op ingespeeld zijn. Ik zie de ‘nieuwe’ advocatuur dan ook als een beroepsgroep die juridisch sterk is, snel kan en durft te handelen en daarbij (ook) oog heeft voor de financiële, commerciële en reputationele belangen van en rondom de cliënt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven