Overstap van de week: Marcel Kikkert

Delen:

Marcel KikkertOverstap van de week is Marcel Kikkert. Hij is per 1 januari in dienst getreden bij Vallenduuk advocaten. Daarvoor was hij vier jaar als (senior) griffier werkzaam bij de strafsector van rechtbank Haarlem, onder andere bij de wrakingskamer. Op 22 februari werd hij officieel beëdigd.

Voelt u zich al thuis bij Vallenduuk?

Ja zeker! Ik ben vanaf het begin af aan heel goed opgevangen. Vallenduuk kent een echte open deuren mentaliteit waardoor er altijd iemand bereikbaar is voor zakelijk overleg of gewoon een praatje. Er werkt een gezellige hechte groep mensen, waardoor ik mij eigenlijk meteen thuis voelde.

Waarom heeft u de overstap gemaakt naar de advocatuur?

Gedurende mijn werkzaamheden voor de rechtspraak ben ik mij steeds meer gaan interesseren in de rol van de advocatuur. Vooral het contact met de cliënt en het bepleiten van de zaak vanuit het perspectief van de verdediging trok mij steeds meer aan. Na meegewerkt te hebben aan enkele grote strafzaken heb ik besloten de overstap te wagen.

Hoe heeft u het griffierschap ervaren?

Het griffierschap is een uitstekende manier om praktijkervaring op te doen na de studie. De rechtbank kent goede begeleiding en opleiding voor beginnende juristen. Als griffier ben je daarbij nauw betrokken bij het hele (straf)proces en krijg je goed zicht op hetgeen bij de behandeling van verschillende zaken van belang is. Bovendien ervaar je wat de rechter in bepaalde zaken belangrijk vindt, welke kennis als advocaat weer goed van pas komt. Ik heb het griffierschap dan ook als zeer positief en leerzaam ervaren.

Waar hoopt u over 10 jaar te staan?

Nog steeds achter de tafel van de verdediging. Op den duur lijkt een nevenfunctie als rechter-plaatsvervanger mij erg interessant.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Mijn kantoorgenoten!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven