Overstap van de week: Marie-Christine Veltkamp-van Paassen

Delen:

mariechristine gmw 2944okOverstap van de week is Marie-Christine Veltkamp-van Paassen. Zij is per 1 oktober als advocaat/huurrechtspecialist verbonden aan GMW Advocaten en heeft 15 jaar ervaring op het gebied van het huurrecht, koop/verkoop onroerend goed en algemeen verbintenissenrecht. Veltkamp-van Paassen werkte hiervoor als freelance jurist in Oman.

Waarom heeft u de overstap gemaakt van het werken als zelfstandig jurist naar het werken in dienstverband bij GMW Advocaten? Beviel het freelancen u niet?

Het werken als zelfstandig jurist was een keuze door omstandigheden. In 2008 zei ik Salomons Van der Valk advocaten vaarwel, om voor het werk van mijn echtgenoot in Sohar, Oman te gaan wonen. In Oman geldt dat je als advocaat de Omaanse nationaliteit moet bezitten, en dat alle gerechtelijke procedures alleen in het Arabisch gevoerd worden. Daar zat toch wel een probleem!

Ik ben toen onder de naam Macxtra Legal juridische diensten gaan verlenen aan de Nederlandse advocatuur. Dat was ideaal. De dossiers werden mij online toegestuurd en ik vervaardigde dan daar de benodigde processtukken. 

Sinds het einde van de zomer zijn we weer terug in Den Haag. Nu ik bij GMW Advocaten weer in een warm bad van collega’s en een leuk kantoornetwerk kon springen, was er voor mij geen reden meer om zelfstandig jurist te blijven.

Was het moeilijk om deze beslissing te maken?

Nee. Het leven in Oman was één groot feest, met een prachtige natuur en rijke tradities. Maar mijn behoefte aan collega’s, contact met cliënten en het optreden in de rechtbank groeide. De timing was perfect.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste dat u erbij hebt gekregen?

GMW Advocaten is een modern en dynamisch kantoor. Ze stellen hoge eisen aan hun dienstverlening en juridische kwaliteiten, maar doen ook veel aan marketing en netwerken. Dat past bij mij. Verder is iedere dag weer voelbaar dat we hier sámen de advocatuur bedrijven. Dus ja, ik voel me thuis. Het leukste dat ik erbij heb gekregen? Verse kroketten bij de vrijdaglunch natuurlijk!

Waar staat u over 10 jaar?

In Oman zegt men bij alles “Insha’allah, als God het wil”. Het is daar ondenkbaar dat je vandaag al moet weten wat je morgen doet, dus laat staan over 10 jaar! Dat Insha’allah is eigenlijk zo gek nog niet. Het waarborgt een open houding  voor dingen die op je pad komen, en legt de concentratie op het nu. Ik laat me dus mooi niet uitdagen door jullie.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzet?

Geen bureau of kast, maar aan de muur hangt gelukkig weer mijn toga aan een hangertje. Ik heb hem van mijn trotse vader gekregen, die helaas al lang overleden is. De afgelopen vier jaar heeft mijn vriendin mr. Irene Scholten-Verheijen over mijn toga gewaakt en nu kreeg ik hem weer van haar terug, compleet met vrolijke Amsterdamse pretbef!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven