Overstap van de week: Marieke Kleijn-Coumans

Delen:

Marieke Kleijn-CoumansOverstap van de week is Marieke Kleijn-Coumans. Zij is per 1 februari overgestapt van De Gier | Stam Advocaten naar Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat, waar zij de praktijk Intellectueel Eigendom, Media & ICT versterkt.

Vanwaar deze overstap?

Dijkstra Voermans is een kantoor met een sterke positionering bij het middensegment van het Nederlandse bedrijfsleven. De rechtsgebieden waarin ondersteuning wordt geboden zijn divers. Het geeft echte specialisten een kans om een mooie praktijk op te bouwen binnen een brede klantenkring, ook voor mij op het gebied van Intellectuele Eigendom en productregelgeving.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Dijkstra Voermans is een heel open club advocaten, sportieve mensen met een goed gevoel voor humor. Ik heb dus een leuke groep collega’s gekregen. Het kostte mij weinig moeite om me thuis te voelen binnen Dijkstra Voermans. Materieel: een snelle auto en een iphone 5.

U bent daarnaast werkzaam als voorzitter bij een Regionaal Comité van UNICEF en lid van de redactie van Waar & Wet bij Sdu Uitgevers. Hoe combineert u deze activiteiten met uw werkzaamheden bij Dijkstra Voermans?

De combinatie tussen deze activiteiten zorgt voor een goede dynamiek. Bij Unicef ben ik bezig met locale evenementen, een benefietdiner en een sponsorloop. Het geeft veel voldoening als een evenement geslaagd is. Bij Waar & Wet kan ik schrijven over alles wat ik iedere dag voorbij zie komen op het gebied van productregelgeving. Dat zijn dingen die mij boeien en waar ik daardoor relatief weinig inspanning voor moet leveren.  

Welke zaak is u tot nu toe het meest bijgebleven?

Het mooiste moment in de rechtszaal was in een kwestie op het gebied van intellectuele eigendom over twee vrijwel identieke producten. Na een pleidooi van de andere advocaat van ongeveer 2 uur, pakte de rechter de twee producten op en vroeg: ‘kunt u nu echt niet zien dat deze exact hetzelfde zijn?’ 

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?

Helaas. Bij Dijkstra Voermans wordt een clean desk policy en een flexwerk principe gehanteerd. Geen items op mijn bureau of in de kast. Toch mag de mok die ik van een oud collega heb gekregen, niet ontbreken:  ‘A cup of sunshine’.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven