Overstap van de week: Marijke Jongste

Delen:

Marijke JongsteOverstap van de week is Marijke Jongste. Jongste (35) is per 1 juli overgestapt naar Sterc in Amsterdam. Met haar komst wordt het team van arbeidsrechtspecialisten versterkt. Jongste was werkzaam bij Van Oosten advocaten. Naast haar werk als advocaat is Marijke Jongste bestuurslid van de vereniging Jonge Ondernemende Advocaten Amsterdam.

Waarom deze overstap?

Sterc richt zich volledig op het arbeidsrecht en er wordt op hoog niveau arbeidsrecht bedreven. De mogelijkheid om mij bij Sterc nader te specialiseren heeft tot mijn overstap geleid.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Naast mijn aimabele en deskundige collega’s het dagelijkse lommerrijke fietstochtje van mijn huis in de Rivierenbuurt naar de componistenbuurt, waar het kantoor is gelegen.

Wat maakt het arbeidsrecht zo interessant?

Bijna iedereen heeft ermee te maken en werk is een wezenlijk onderdeel van het leven. Dat laatste merk je: de emoties lopen regelmatig hoog op. Het is bevredigend om in die omstandigheden een dossier in een kort tijdsbestek -de doorlooptijd is snel in het arbeidsrecht- tot een goed einde te brengen voor je cliënt. Daarbij heeft het arbeidsrecht veel open normen waardoor je niet het gevoel hebt dat je steeds een juridisch lijstje afwerkt. Iedere keer opnieuw wordt een afweging gemaakt waarbij alle omstandigheden van het geval worden betrokken. Ook het vele contact met cliënten en het spanningsveld tussen enerzijds de contractuele vrijheid van partijen en anderzijds de beperking hiervan door de bescherming van de werknemer als zwakkere partij, maken het arbeidsrecht interessant.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

Talloze zaken zijn mij om uiteenlopende redenen goed bijgebleven. In één zaak werd cliënt tot mijn vreugde in het gelijk gesteld maar als gevolg van het faillissement van de werkgever kon het vonnis niet worden geëxecuteerd. Dit had grote gevolgen voor het leven van mijn cliënt. Het was een zeer teleurstellende uitkomst van het dossier. Zaken die mij ook goed bijblijven en die ik regelmatig heb gehad, zijn ontslagprocedures waarin de rechter onder voorbehoud reeds een voorlopig oordeel geeft, partijen met die kennis op de gang proberen te schikken, maar waarin de rechter uiteindelijk toch tot een definitief oordeel komt dat behoorlijk afwijkt. Het is goed om voorzichtig te zijn met een voorlopig oordeel.

Doet u aan carrièreplanning?

Ik geloof erg in een natuurlijke ontwikkeling. Daar getuigt deze stap van.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven