Overstap van de week: Marius Noordam

Delen:

Marius NoordamOverstap van de week is Marius Noordam. Hij is per 1 november overgestapt van Norton Rose naar Baker & McKenzie, waar hij als kandidaat-notaris de corporate praktijk versterkt. Noordam is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

Vanwaar deze overstap?

In heb drie jaar in de transactiepraktijk gewerkt en daar wordt het notariaat vaak pas ingeschakeld als een deal bijna is afgerond. Omdat ik juist geinteresseerd ben in de afwegingen die worden gemaakt om tot een dergelijke transactie te komen, ben ik op zoek gegaan naar een praktijk waar ik als kandidaat-notaris dichter op het vuur kon zitten. In de corporate praktijk van Baker & McKenzie wordt me deze kans geboden. Het mooie van deze praktijk is dat ik, naast de normale fusie- en overnamepraktijk, cliënten nu ook adviseer op gebieden die niet tot de standaard notariële werkzaamheden behoren, zoals private equity transacties, corporate governance en het adviseren bij kapitaalmarkttransacties.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

De nieuwe omgeving went snel. Ik word goed op weg geholpen door mijn nieuwe kantoorgenoten. Iets leuks wat me al wel is opgevallen is dat er bij Baker & McKenzie veel wordt georganiseerd voor en door kantoorgenoten. Hierdoor leer je iedereen veel sneller kennen en dat is goed voor de sfeer op kantoor.

Waaraan besteedt u meer geld dan goed is?

Aan kaartjes voor concerten, festivals, films en cabaret. Ondanks dat ik soms niet zo veel tijd heb,  blijf ik veel van dit soort evenementen bezoeken. Ik ben dit jaar bijvoorbeeld naar Lowlands geweest en was laatst nog bij een concert van Doe Maar. Ook staan er nog concerten van Skunk Anansie en Golden Earring op het programma! Ik vind dit soort evenementen te leuk om te missen!

Notaris in barre tijden – hoe red je het nog?

Door je toegevoegde waarde aan cliënten te tonen. Cliënten verwachten tegenwoordig een praktisch advies en kennis van de markt waarin ze opereren. Je moet dus zo goed mogelijk met je cliënt mee kunnen denken. Door met hen in gesprek te gaan en je te verdiepen in hun business kan je potentiële problemen (ook op andere rechtsgebieden) sneller signaleren. Deze betrokkenheid wordt door cliënten gewaardeerd.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik vind mijn werk erg leuk dus ik hoop ook over tien jaar nog steeds in het ondernemingsrecht werkzaam te zijn. In weet niet precies in welke hoedanigheid dat zal zijn, maar jullie mogen me over tien jaar bellen om te vragen hoe het met me gaat!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven