Overstap van de week: Marjolein van den Boogerd

Delen:

Marjolein van den BoogerdOverstap van de week is Marjolein van den Boogerd. Zij is in april gestart met de opbouw van Griph Rotterdam. Griph law & tax heeft ook vestigingen in Amsterdam en Utrecht. De gezamenlijke expertise van deze coöperatie van ondernemende advocaten en fiscalisten omvat alle rechtsgebieden waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen. Van den Boogerd is gespecialiseerd in het insolventierecht in brede zin.

Hoe is Griph op uw pad gekomen?

Eén van de initiatiefnemers van Griph, Jaap Stikkelbroeck, is de broer van een goede (studie)vriendin. We kennen elkaar dus al een jaar of twintig.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

De beslissing om met Griph in zee te gaan was gevoelsmatig heel snel genomen. De daaraan voorafgaande vraag of ik voor mezelf wilde en durfde te beginnen, heeft me veel langer bezig gehouden. Ik heb altijd bij middelgrote full-service kantoren gewerkt en zie daarin een duidelijke meerwaarde voor mijn cliënten. Hoe kon ik mijn cliënten optimaal blijven ondersteunen zonder teveel een generalist te worden? En dat is dus precies waar Griph perfect in het plaatje past. Griph is in korte tijd uitgegroeid tot een full-service kantoor waar kennis gedeeld en uitgewisseld wordt. Zo kon ik een cliënt met een huurkwestie onderbrengen bij de vastgoedsectie en werd ik ingeschakeld bij een doorstart vanuit faillissement.

Wat is het leukste dat u er door uw overstap bij heeft gekregen?

De vrijheid om als ondernemer mijn eigen keuzes te maken in combinatie met de samenwerking met een club enthousiaste professionals die samenwerken zonder kantoorpolitiek. Een verademing!

Waar staat u over 10 jaar?

Ik hoop en verwacht dat ik dan nog met net zoveel plezier als deze eerste maand bij Griph zit, dat we trouw zijn gebleven aan de uitgangspunten waarmee dit kantoor is gestart en dat ik in Rotterdam gezelschap heb gekregen van een flink aantal enthousiaste, ondernemende advocaten die het Griph-DNA in zichzelf ontdekt hebben. We’re hiring!

Voor welk beroep had u gekozen als u geen jurist was geworden?

Geen idee. Maar in mijn studententijd droomde ik ervan ooit het Waag-gebouw in Nijmegen te kopen en daar een restaurant en hotel in te runnen. Gelukkig heb ik voor en tijdens mijn studententijd genoeg in de horeca gewerkt om dat romantische beeld te relativeren..

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven