Overstap van de week is Martin Beijneveld. Hij is per 1 juli overgestapt van Van Harmelen Beijneveld Van Houten naar Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen, waar hij nu advocaat-partner en voorzitter van het arbeidsrechtteam is.
Waarom heeft u de overstap van Van Harmelen Beijneveld van Houten, het kantoor dat u samen met Rudolf van Harmelen oprichtte, naar Pels Rijcken gemaakt?
Eén van de drijfveren vormde de ambitie van Pels Rijcken tot internationalisering. Dat is ook mijn ambitie. Ik geloof sterk in internationale allianties. Pels Rijcken stelt mij in staat om deze allianties op te bouwen.
Hoe is Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn op uw pad gekomen?
Een goede vriend van mij uit de tijd van Loeff & Van der Ploeg die partner is van Pels Rijcken heeft het bestuur op mijn spoor gezet.
U bent specialist op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht met bijzondere aandacht voor het internationale aspect. Welke internationale zaak is u het meest bijgebleven? Waarom?
Dat was een zaak waarin de CEO in meerdere jurisdicties ontslag kreeg wegens fraude voor een kleine honderd miljoen euro in de balans van het bedrijf. Ik trad op voor dat bedrijf. Internationaal arbeidsrechtelijke vragen speelden er natuurlijk genoeg, maar het management van deze gevoelige zaak en de coördinatie van wie doet wat op welk moment in welke jurisdictie was minstens zo complex.
Deze zaak is mij bijgebleven omdat ik mij bij het lezen van de rapportage van de forensisch accountant realiseerde dat het met onwillige honden slecht hazen vangen is.
Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Heel simpel: de cliënten goed bedienen.
Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Ja: de cliënten héél goed bedienen!