Overstap van de week: Michiel Heffels

Delen:

Michiel HeffelsOverstap van de week is Michiel Heffels (45). Hij is op 1 oktober partner geworden bij Spiegeler Advocaten. Heffels is gespecialiseerd in het intellectueel eigendom. Hij was jurist bij KPN.

Waarom deze overstap?

Twaalf jaar geleden was KPN het summum voor een advocaat gespecialiseerd in IE. Voor mij was KPN daarom de ideale werkgever. In de eerste drie jaar bij KPN heb ik bijna 90 rechtszaken begeleid, daarna stond ik bij KPN aan de wieg van haar nieuwe televisiediensten. Een spannende tijd waarin je nieuwe markten verkent en als grote speler door stakeholders als breekijzer wordt gebruikt tegen gevestigde lokale monopolies als UPC en Ziggo. Die stakeholders hebben deels hun zin gekregen en KPN heeft haar plaats veroverd als televisie-aanbieder. Nu is het de beurt aan anderen om het medialandschap verder op te schudden.
Spiegeler Advocaten is een voorbeeld van een gespecialiseerd kantoor waar ook echt over de grens gekeken wordt. Dat internationale karakter van Spiegeler was een belangrijk aspect bij mijn overstap. Vandaar dat bij Spiegeler native Duitse- en Franse advocaten werken. Als advocaat is taal en de uitleg die daaraan wordt gegeven cruciaal. Ik geloof niet dat een non-native advocaat zijn cliënt goed van dienst kan zijn als hij de taal en cultuur van zijn cliënt of de wederpartij niet perfect beheerst.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ja, bij KPN werken intelligente, aardige en oprechte mensen die ik zal missen. Degenen waarmee ik bij KPN veel omging zie ik gelukkig nog steeds.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Ik ga mezelf als partner vermanend toespreken als ik weer eens iets zeg of doe wat ik beter had kunnen laten. De verhoudingen binnen KPN laten niet toe dat je de CEO af en toe eens flink de waarheid vertelt.

Wat heeft u het eerste op uw bureau of in uw nieuwe kast neergezet?

Van mijn KPN-collega’s heb ik een tweeluik gekregen met aan de ene kant een foto van mijn lege werkplek in de kantoortuin van KPN Legal en aan de andere kant het lemma “heffelen” waarvan ik de betekenis nu maar even in het midden laat.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb klinkende namen in de wereld van Intellectuele Eigendom de meest eigenaardige dingen zien doen, hooggeleerde heren die je fysiek te lijf willen gaan als ze hun zin niet krijgen; iedereen is menselijk. Veel advocaten praten graag over collega’s. Ik waardeer vakgenoten die toe durven geven dat ook zij kunnen falen. Dat zie je zelden in de advocatuur.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven