Overstap van de week: Mike Jansen

Delen:

Mike JansenOverstap van de week is Mike Jansen. Jansen is de M&A-praktijk van Jones Day Amsterdam komen versterken. Hij is afkomstig van Baker & McKenzie, waar hij vijf jaar managing partner was. Mike Jansen verlaat Baker & McKenzie na ruim twintig jaar en neemt een team van drie advocaten mee, bevestigt zijn kantoor. Vanuit DLA Piper verkast de curatorenpraktijk van partner Jasper Berkenbosch en Erik Schuurs naar Jones Day. Mike Jansen, die jarenlang een van de drijvende krachten was bij Baker & McKenzie in Amsterdam, stapt over naar de Amsterdamse vestiging van Jones Day. Medewerkers Reinout Bautz, Justus Fortuyn en David Weinstein maakten samen met hem de overstap.

U was een begrip bij Baker & McKenzie. Waarom deze overstap?

Jones Day is het grootste advocatenkantoor in de US en heeft wereldwijd de grootste M&A-praktijk. Ik vind het een uitdaging om met mijn ervaring van twintig jaar een bijdrage te kunnen leveren aan de ambitie van Jones Day Amsterdam om haar positie in de Nederlandse markt verder uit te bouwen en te verstevigen.

Welk doel heeft u zichzelf gesteld voor uw bijdrage bij Jones Day?

Ik zal leiding gaan geven aan de Corporate M&A praktijk. Het is mijn primaire doel om deze praktijk verder te verstevigen en uit te bouwen in Nederland, maar ook als integraal onderdeel van de wereldwijde Corporate M&A-praktijk.

Zit er al een buitenlands reisje aan te komen, of blijft u vooral op Nederlandse bodem?

Ik werk voor veel Nederlandse corporates dus ik zal voor een belangrijk deel op Nederlandse bodem zijn. Dat neemt niet weg dat ik ook veel zal samenwerken binnen de internationale organisatie dus er zitten zeker reisjes aan te komen, met name binnen Europa en de Verenigde Staten.

U heeft een heel team meegenomen vanuit Baker & McKenzie: Reinout Bautz, Justus Fortuyn en David Weinstein. U kunt niet zonder hen?

Zij hebben hun eigen beslissing gemaakt, maar ik ben wel blij met hun keuze! Het zijn slimme en goede advocaten die goed passen binnen het team van Jones Day. Het is bovenal geweldig leuk om met hen samen te werken.

We hebben u al diverse keren aan het woord gehad in Mr. Blijven we van u horen?

Uiteraard. Ik verwacht dat we bij Jones Day nog mooie dingen gaan doen. We zullen Mr. daar zeker bij betrekken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven