Overstap van de week: mr. Alex Meijer

Delen:

Alex MeijerOverstap van de week is mr. Alex Meijer. Hij is per 1 augustus overgestapt van Loyens & Loeff naar VMW Taxand en versterkt daar de sectie bestuurs- en strafrecht. Meijer is gespecialiseerd in het algemeen bestuursrecht en het economisch bestuursrecht, met een bijzondere focus op gereguleerde markten.

Waarom heeft u ervoor gekozen over te stappen van Loyens & Loeff naar dit middelgrote kantoor?

Ik woon in Amsterdam, maar werkte bij Loyens & Loeff in Rotterdam, omdat de bestuursrechtpraktijk op die vestiging geconcentreerd is. Ik had genoeg van de reisafstand en ben mij begin dit jaar gaan oriënteren op een overstap naar een Amsterdams kantoor.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

In het geheel niet. VMW Taxand is net als mijn oude werkgever een kantoor van advocaten, fiscalisten en notariaat met een sterke internationale focus. Daar houdt de vergelijking overigens op. De fiscalisten bij VMW Taxand komen bijna allemaal bij de “big four” vandaan en dat merk je in de manier waarop gewerkt wordt. Iedereen gunt elkaar hier het werk en klanten worden hier “gedeeld” op een manier die bij veel advocatenkantoren van enige omvang onbekend is.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw kast heeft neergezet?

Op mijn bureau: de foto’s van mijn beide kinderen. In mijn kast de dossiers van een aantal klanten die met mij de overstap naar VMW Taxand hebben gewaagd.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar bij uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Ik heb mij in het verleden vele jaren bezig gehouden met het energierecht. De laatste jaren werk ik – naast natuurlijk het algemene bestuursrecht – met name op gebieden als telecommunicatie, media, openbaar vervoer en zorg. Bij VMW Taxand richt een aantal fiscalisten zich in het bijzonder op de advisering aan partijen in de energiesector. We gaan de komende tijd hard werken om die praktijk met mijn regulatoire kennis en ervaring te verbreden.

Waar staat u over 10 jaar?

Dan hebben we met het huidige bestuursrechtteam bij VMW Taxand een brede bestuursrechtpraktijk neergezet. VMW Taxand is overigens tegen die tijd geen middelgroot kantoor meer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven