Overstap van de week: mr. Daan Folgering

Delen:

Daan FolgeringOverstap van de week is mr. Daan Folgering. Hij is per 1 februari als partner toegetreden tot Legal experience. Voor zijn overstap was Folgering werkzaam bij NautaDutilh, Baker&McKenzie en Banning. Hij heeft uitgebreide ervaring in het voeren van civiele procedures en is regelmatig betrokken bij geschillen die worden beslecht door middel van arbitrage.

Waarom heeft u de overstap van Banning naar Legal experience gemaakt?

Bij Legal experience lag een fantastische nieuwe uitdaging voor mij. Legal experience is vorig jaar opgericht door een groep advocaten die hun sporen hebben verdiend. Het team is jong en gretig. Het kantoor heeft een duidelijk profiel en de cliënt staat – heel belangrijk – centraal. Daarbij wordt veel waarde gehecht aan de menselijke maat. Bovendien levert de strategische samenwerking met de fiscale consultants van Taxperience grote voordelen op.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Bij Legal experience ben ik verantwoordelijk voor het leidinggeven aan en uitbouwen van de procespraktijk. Als partner van Banning werd ik geacht mij met name bezig te houden met geschillen die kunnen worden samengevat als “financial lititgation”. Die beperking heb ik dus niet meer, waardoor ik mij ook kan focussen op andere aandachtsgebieden. Die ruimere armslag vind ik prettig. Daarbij komt dat Legal experience voor een belangrijk deel gericht is op het zogenaamde MKB+. Dat is een brede maar heerlijke doelgroep om voor te werken. Als het goed is ontstaat er tijdens de samenwerking tussen een ondernemer en zijn advocaat een bepaalde wisselwerking en vullen zij elkaar daarbij op belangrijke punten aan. Bij Legal experience verwacht ik meer tijd te kunnen investeren in de relatie met cliënten. Daar hecht ik erg veel waarde aan.

U bent ook bij de Amsterdame kantoren NautaDutilh en Baker&McKenzie werkzaam geweest. Bevalt het u beter in ‘s Hertogenbosch?

Door privéomstandigheden ben ik ongeveer zever jaar geleden naar ’s-Hertogenbosch verhuisd. Ondanks dat Amsterdam natuurlijk veel heeft dat je nergens anders in Nederland vindt, ben ik erg gelukkig met de overstap. Het “Zuiden” heeft heel veel te bieden, in het bijzonder de mensen die er wonen.

We lazen dat u zeer actief lid bent van hetAIJA (Association Internationale des Jeunes Avocates). Valt dit goed te combineren met uw werk bij Legal Experience?

AIJA is een organisatie waar je veel kunt leren en waar waardevolle vriendschappen ontstaan met advocaten in het buitenland. Vorig jaar zat ik in het organiserend comité van het jaarcongres van AIJA. Dat congres vond toen in Amsterdam plaats. Uitsluitend gedurende de maanden voorafgaand aan het congres was het geregeld lastig om mijn verplichtingen voor AIJA  te combineren met mijn “normale” werkzaamheden. De tijdsinvestering was het dubbel en dwars waard om mee te mogen werken aan een uniek en zeer succesvol project.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzet?

Een kop koffie en mijn laptop want de praktijk gaat onverminderd door.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven