Overstap van de week: mr. Diederik van Omme

Delen:

Diederik van OmmeOverstap van de week is mr. Diederik van Omme. Vanaf morgen zal hij bij Simmons & Simmons de sectie strafrecht binnen de praktijkgroep Dispute Resolution gaan versterken en treedt hij in dienst als Managing Associate. Hij is afkomstig van Van Bavel Advocaten waar hij twee jaar werkzaam is geweest.

Waarom heeft u de overstap gemaakt naar de sectie strafrecht bij Simmons & Simmons?

Mijn keuze is gevallen op Simmons & Simmons vanwege het nationale en internationale netwerk, alsmede de professionele ondersteuning die het kantoor biedt. Ik verwacht dat ik mij nog meer kan toeleggen op mijn specialisme van het fiscaal en economisch strafrecht door dit grote netwerk. Daarnaast kom ik in een leuk team terecht dat veel kennis en kunde in huis heeft.

Welke eigenschappen moet u bij uw nieuwe kantoor beheersen, die bij uw vorige werkgever onderbelicht bleven?

Ik verwacht meer internationaal te moeten operen en daarbij meer in het Engels te moeten communiceren. Dit deed ik niet veel bij mijn vorige werkgever, overigens wel bij mijn eerste werkgever (NautaDutilh). Verder wordt van mij ook verwacht dat ik contacten met de strafrechtsecties van andere kantoren van Simmons & Simmons zal onderhouden.

Wat blijft er binnen uw nieuwe kantoor gelijk aan uw werkzaamheden vóór uw overstap?

De inhoud van mijn werk en mijn streven om daarbij het onderste uit de kan te halen voor mijn cliënten.

Wist u meteen dat u de advocatuur in wilde gaan?

Ja. Echter, gelet op mijn leeftijd toen ik afstudeerde (23 jaar) wilde ik niet meteen de advocatuur in maar eerst ervaring opdoen als docent strafrecht bij de vakgroep strafrecht en criminologie aan de rijksuniversiteit in Groningen. Dit heb ik één jaar gedaan en ik ben daarna advocaat geworden.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb geen voorbeeld. Daar ben ik wellicht te eigenwijs voor. Wel ben ik onder de indruk van de kwaliteiten van mijn nieuwe kantoorgenoot Ed van Liere en ik zie ernaar uit om met hem samen te werken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven