Overstap van de week: mr. Frank Feenstra

Delen:

Frank FeenstraOverstap van de week is mr. Frank Feenstra. Hij is per 16 mei van het Openbaar Ministerie naar Dirkzwager overgestapt. Feenstra is bijna vier jaar fraudeofficier werkzaam geweest en is nu weer terug bij zijn oude kantoor, waar hij als curator werkt.

Logische vraag natuurlijk: waarom bent u teruggekeerd naar Dirkzwager? Beviel het werken als fraudeofficier u niet?

Integendeel: ik had het na deze vier jaren eindelijk naar mijn zin bij het OM als (fraude)officier. Ik heb eerst milieustrafrecht en commuun strafrecht gedaan en sinds 1 juli 2009 was ik fraudeofficier met taakaccent faillissementsfraude. Op dat laatste terrein valt nog heel veel te verbeteren. Ik vind het jammer dat ik mijn steen hier niet aan bij kan dragen, maar ik wist ook al wel dat mijn ambitie uiteindelijk lag in de advocatuur en het werken met insolventierecht. Toen Dirkzwager mij terugvroeg (om deze praktijk verder vorm te geven) was het voor mij niet of, maar hoe en wanneer.

Hoe is het om weer terug te zijn op het oude nest?

Eigenlijk heel erg vertrouwd. In de vier jaren dat ik bij het OM werkte, onderhield ik nog wel contact met mijn collega’s en vorig jaar was zelfs een reünie. Het is een ontzettend leuk kantoor. Ook het werk is voor mij nog heel bekend. Ik heb het redelijk snel weer opgepakt. Natuurlijk ook omdat ik op de dag dat ik tot advocaat werd beëdigd direct drie keer als curator werd aangesteld.

Wat is er bij Dirkzwager veranderd in de tijd dat u niet bij dit kantoor werkzaam bent geweest?

De organisatie is nog verder geprofessionaliseerd. Er is een heel duidelijke lijn gekomen in de externe positionering: als handelsmerk is Kennis en Kennis delen een nieuwe strategie die mij aanspreekt.

Waaraan besteedt u meer geld dan goed voor u is?

Wij zouden wat minder geld kunnen uitgeven aan luxe leven. Mijn vrouw en ik werken allebei hard en met drie kinderen sluiten wij liever geen compromissen als het gaat om lekker leven en eten, leuke dingen doen en veilig rijden in grote auto’s. Eigenlijk komen we altijd geld tekort voor onze ideeën. Op dit moment dromen we ervan (op termijn) een camper te kopen.

Doet u aan carrièreplanning?

Ik weet niet of mij dit in dank wordt afgenomen, maar de stap naar het Openbaar Ministerie was een bewuste stap als onderdeel van mijn carrière. Ik ben zeker met bepaalde ambities naar het Openbaar Ministerie gegaan, maar niet om er tot mijn pensioen te blijven. En ik zit nu op een plek die ik in alle opzichten ambieerde: als insolventierechtspecialist bij Dirkzwager.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven