Overstap van de week: mr. Henrieke Slaar

Delen:

Henrieke SlaarOverstap van de week is mr. Henrieke Slaar. Per 1 september is zij werkzaam als advocaat op de vastgoedsectie bij Boekel De Nerée. Voor haar overstap was zij werkzaam bij Van Doorne.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt? Was uw vorige baan niet goed genoeg?

Ik heb altijd met veel plezier op de sectie Overheid & Vastgoed van Van Doorne gewerkt. Na vijf jaar was voor mij echter het moment gekomen om uit te kijken naar een nieuwe werkomgeving waarin ik mij nog meer kon toeleggen op het civiele vastgoed. Toen ik voor het team Bouwrecht van Boekel werd benaderd, was de keuze snel gemaakt.

Wat, uit uw Van Doorne-tijd, komt bij uw nieuwe kantoor goed van pas?

Wat niet, zou ik bijna zeggen. In de afgelopen jaren heb ik natuurlijk veel geleerd bij Van Doorne. De verscheidenheid aan zaken en cliënten brengt mee dat je in vrijwel elk dossier nieuwe ervaringen opdoet. Die ervaringen neem je mee naar een ander kantoor. Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk de juridische groei die je hebt doorgemaakt. Daar hoop je op je nieuwe kantoor de vruchten van te plukken.

Van Doorne en Boekel De Nerée vallen beiden in de top-50 van grootste advocatenkantoren van Nederland. Wat spreekt u het meest aan, aan het werken binnen zulke grote organisaties?

Dergelijke grote advocatenkantoren hebben veelal een indrukwekkende cliëntenportefeuille. In het geval van Boekel, waarvan de sectie Vastgoed één van de grootste van Nederland is, zorgt dat ervoor dat je met de grotere partijen binnen het vastgoed aan tafel zit en bij de grotere bouwprojecten betrokken bent. Voor mij geeft dat extra glans aan het zijn van advocaat.

Wist u meteen dat u de advocatuur in wilde gaan?

Ik heb zowel civiel recht als strafrecht gestudeerd en ik had tot het einde van mijn studie voor ogen dat ik officier van justitie zou worden. Weliswaar door eerst een aantal jaren in de strafrechtadvocatuur te werken, maar dat slechts om ervaring op te doen voor “het echte werk”. De ommekeer kwam na een geslaagde stage op een advocatenkantoor. Toen werd duidelijk dat ik in de advocatuur werkzaam wilde zijn en blijven.

Wat is de belangrijkste les die uw patroon u geleerd heeft?

Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is me te verdiepen in mijn cliënten. Wat doen ze precies, bij welke projecten zijn/waren ze betrokken, hoe is de organisatie opgebouwd? Dat helpt je in het contact met je cliënten en geeft je meer gevoel bij de zaak.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven