Overstap van de week: mr. Jaap Penders

Delen:

Jaap PendersOverstap van de week is mr. Jaap Penders. Hij is als partner toegetreden tot 2BW Advocaten, waar hij de sectie financieel recht versterkt. Daarvoor was Penders advocaat bij Greenberg Traurig en Stibbe. Hij houdt zich onder meer bezig met het adviseren en het procederen betreffende beleggersschade, vooral op het gebied van de zorgplicht.

Waarom bent u overgestapt naar een kleiner kantoor?

Mijn persoonlijke groeiambities, de wil om mijn eigen weg te bepalen en de betrokkenheid bij cliënten zijn de belangrijkste drijfveren geweest. Ik wil niet alleen betrokken zijn bij een procedure van de cliënt, maar in het kader van de bedrijfsvoering meer voor de cliënt kunnen betekenen. Het ondernemerschap en de opbouw van eigen contacten en cliënten is voor mij een mooie uitdaging, na negen jaar advocaat-medewerker bij Greenberg Traurig te zijn geweest. Bij 2BW Advocaten kan ik zelfstandig in zaken beslissen en kan ik mijn bijdrage leveren aan de groei van de sectie financieel recht.

Voelt u zich al thuis bij 2BW Advocaten? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ik voel mij goed thuis bij 2BW Advocaten. Ik heb leuke collega’s en nieuwe zakelijke contacten in de plaats waar ik gestudeerd heb en de regio waar ik vandaan kom erbij gekregen. De goede samenwerking met Chantal van den Borne, de andere partner financieel recht, is het leukste. Door onze kennis te bundelen kunnen wij cliënten helpen. Dit helpen is voor mij de basis van het advocatenvak.

U behandelt onder andere klachten over vermogensbeheer, beleggingsadvies, financiële producten en kredietverstrekking. Bent u zelf een fervent belegger, of in deze tijden even niet?

Het beleggen zit in mijn bloed en een beurzencrisis stopt dit niet. Mijn eerste aandelenbelegging deed ik toen ik 14 jaar was. Op mijn 18e heb ik mijn eerste optiecontract bij de plaatselijke ABN gesloten. Tijdens mijn studie was ik actief als voorzitter van een beleggingsvereniging, waarbij wij avonden over beleggen en optiestrategieën voor zowel leden als niet-leden organiseerden. De beurzencrisis maakt me bewuster van de (potentiële) risico’s van beleggen en de onvoorspelbaarheid van de beurs.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Financiële ondernemingen, zoals ING, ABN Amro, Rabobank en vermogensbeheerders hebben zo hun lijstjes van advocaten die zij inschakelen. Soms alleen vanwege de naam of grootte van het kantoor of omdat ze dat gewend zijn. Mijn boodschap aan hen is: ‘think out of the box’. In deze tijd is goede dienstverlening en klantgerichtheid van belang. Ik wil hen laten zien dat zij daarvoor bij mij terecht kunnen. Daarbij is mijn scherpe uurtarief mooi mee genomen.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb geen voorbeeld in het vak. Ik waardeer ondernemers, die risico’s durven te nemen. Daar waar een advocaat eerder risico’s ziet, zien zij de kansen. In mijn familie zit ondernemersbloed en dat is met mijn eigen overstap gaan stromen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven