Overstap van de week: mr. Joost Fanoy

Delen:

Joost FanoyOverstap van de week is mr. Joost Fanoy. Hij versterkt per 1 februari als senior medewerker de praktijkgroep mededinging & aanbesteding van BarentsKrans. Fanoy heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het Europese recht in algemene zin en met name in het Europese en Nederlandse mededingingsrecht, aanbestedingsrecht en staatssteunrecht.

U bent nu een twee weken werkzaam bij BarentsKrans. Hoe bevalt het u?

Goed. Ik kom bij Straatman Koster vandaan en heb daarvoor bij NautaDutilh gezeten. Bij Straatman Koster werkte ik met zo’n twaalf man en het zwaartepunt van mijn werkzaamheden lag bij het aanbestedingsrecht. Nu werk ik weer in een grote organisatie van bijna zeventig juristen en ligt het zwaartepunt ook weer meer bij het mededingingsrecht, wat mij erg goed bevalt. Ik ben bij BarentsKrans terecht gekomen met als doel om de praktijk verder te doen groeien. Wat mij meteen opviel is de ondernemende sfeer en de geboden ruimte om me commercieel te ontplooien.

Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Ik ben goed ontvangen. Ik kreeg een rondleiding door het gebouw, heb vooral veel interne gesprekken gevoerd en heb contact gehad met een aantal huidige cliënten.

U heeft hiervoor twee jaar bij Straatman Koster gewerkt. Waarom bent u weggegaan?

Om twee redenen. Ten eerste kreeg ik de mogelijkheid om me – naast de aanbestedingspraktijk – weer meer te concentreren op het mededingingsrecht, waar mijn hart ligt. BarentsKrans is sinds de jaren zestig van de vorige eeuw bekend om haar mededingingspraktijk en loopt voorop in de ontwikkelingen. Zo doet het dankzij zijn grote naam op het gebied van procederen bijvoorbeeld de enorme internationale kartelschadezaak van vele honderden verladers tegen Air France, KLM en andere luchtvaartmaatschappijen. Een dergelijke zaak is in Nederland een novum en is het dus een mooie uitdaging om daarbij betrokken te zijn. Daarnaast sluit de transactiepraktijk van BarentsKrans ook goed aan op mijn mededingingsrechtelijke ervaring. Ten tweede is Straatman Koster een echt nichekantoor op gebied van vastgoed. Daar is het kantoor heel goed in en acteert in de top van de markt, maar daardoor zijn de cliënten ook vastgoed gerelateerd. Voor een mededingingsrechtelijke praktijk is dat niet altijd praktisch. BarentsKrans heeft juist een bredere praktijk met procederen als kernkwaliteit verdeeld over vijf secties. Daardoor heeft het ook een bredere cliëntengroep dan bij Straatman Koster. Ik had het erg naar mijn zin bij Straatman Koster, maar deze optelsom kon ik niet weigeren.

U bent tevens docent bij de Academie voor Overheidsjuristen en het Instituut voor Juridische Opleidingen. Valt dit goed te combineren met uw baan bij BarentsKrans?

Jazeker. De cursussen die ik geef zijn gericht op mijn specialismen aanbestedings-, staatssteun- en mededingingsrecht, dus dat ligt helemaal in het verlengde van mijn praktijk.

Waar hoopt u over 10 jaar te staan?

Ik hoop dan een mooie, grote mededingings- en aanbestedingspraktijk bij BarentsKrans te hebben.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven