Overstap van de week: mr. Leonie Mundt

Delen:

Foto-L-mundtOverstap van de week is mr. Leonie Mundt. Per 1 januari is zij als associate partner de bouw- en vastgoedsectie van AKD komen versterken. Mundt had eerder al bij AKD gewerkt, maar is daarna als bedrijfsjurist bij de technische dienstverlener Cofely aan de slag gegaan. In 2005 keerde zij weer terug in de advocatuur en was werkzaam bij een nichekantoor op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht.

Waarom bent u weer teruggekeerd bij AKD? Beviel het nichekantoor u toch niet zo?

Het nichekantoor beviel op zich goed maar ik was toe aan wat meer dynamiek en aan doorgroeimogelijkheden. Bij AKD kon ik de stap maken naar associate partner.

Voelt u zich weer thuis op het nieuwe kantoor?

Het is natuurlijk wel weer even wennen in een groot nieuw pand met veel meer mensen dan ik de laatste jaren gewend was. Gelukkig zijn er nog een aantal oude bekenden waar ik tijdens mijn eerdere periode bij AKD al mee heb samengewerkt. Dat helpt om sneller weer je weg te vinden. De locatie van het kantoor is prachtig en daar geniet ik elke dag van. Ik kijk uit mijn raam op de 27e verdieping over de Maas en de Erasmusbrug richting de Rotterdamse haven. De energie van de stad Rotterdam komt bij wijze van spreken door mijn raam naar binnen. Het is ook heel leuk om weer met veel jonge mensen samen te werken. Kortom, ik voel me eigenlijk al heel erg thuis.

Zijn er in de tijd dat u weg bent geweest bij AKD veel dingen veranderd?

Ja, zeker. Ik ben bijna tien jaar weggeweest en in die tijd is het kantoor nog veel professioneler geworden. De visie en strategie zijn nu veel helderder en op gebieden zoals ICT en marketing heeft het kantoor echt een slag gemaakt. Ook zijn er nu relatief veel jonge partners van mijn generatie.

Waarom heeft u er destijds voor gekozen weer terug te keren in de advocatuur?

Ik heb heel erg veel geleerd als bedrijfsjurist bij Cofely. Ik had die periode voor geen goud willen missen. Het is goed om eens aan de andere kant te staan en klant te zijn van advocaten. Het is ook leuk om veel directer betrokken te zijn bij een bedrijf. Na een paar jaar miste ik alleen toch de uitdaging en spanning van het procederen en het ondernemerschap. De advocatuur past uiteindelijk toch beter bij mij.

Doet u aan carrièreplanning?

Dat hangt ervan af wat je daaronder verstaat. Ik heb geen dertigjarenplan in mijn hoofd maar wil uiteindelijk wel proberen om het beste uit mijzelf te halen. Dat probeer ik dan zo goed mogelijk te combineren met een gezin met drie jonge kinderen. Voordat ik een overstap maak weeg ik dus alles goed tegen elkaar af om er zeker van te zijn dat die overstap mij uiteindelijk ook op de lange termijn echt iets oplevert. Verder denk ik dat je ook moet kijken wat het leven je brengt en wat in de verschillende fases het beste bij je past. Dat is niet altijd op voorhand te plannen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven