Overstap van de week: mr. Marjan Olfers

Delen:

Marjan-OlfersOverstap van de week is mr. Marjan Olfers. Zij is per 1 januari als partner in dienst getreden bij VMW Taxand. Tot die tijd was zij werkzaam bij DLA Piper. Olfers is daarnaast universitair docent sport en recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en commissaris bij Ajax.

Waarom bent u overgestapt naar VMW Taxand?

VMW Taxand is een kantoor met een multi disciplinair team op het gebied van gaming. Er vinden tal van ontwikkelingen plaats in deze sterk gereguleerde sector die mede van invloed zijn op de sport en entertainment sector. Mijn achtergrond en kennis op het terrein van sport & events en ervaring met sterk gereguleerde sectoren wil ik graag inzetten bij een dergelijk professioneel (inter)nationaal georiënteerd team.

Hoe bevalt het u bij uw nieuwe kantoor? Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzet?

Prima, overeenkomstig de verwachtingen. Het antwoord op de tweede vraag is weinig verheffend. Uitsluitend documenten. Geen persoonlijke zaken zoals foto’s.

U ben ook commissaris bij Ajax en universitair docent sport en recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hoe kunt u dit allemaal combineren?

De activiteiten versterken elkaar. Studenten kiezen bewust voor mijn vak. Ik kan putten uit tal van voorbeelden uit de praktijk en er is een buitengewoon sterke drive om bezig te zijn met mijn vak. Het is weleens lastig te combineren, maar dat comes with the job.

Hoe bent u bij Ajax verzeild geraakt?

De benoemingscommissie die verantwoordelijk was voor de samenstelling van de RvC heeft mij gevraagd.

Bent u zelf ook sportief?

Ik sport regelmatig, het liefst vroeg in de ochtend voor het werk. Ik vermoed dat mijn collega’s dat buitengewoon sportief zullen noemen. Ik denk echter dat de topsporters die ik professioneel bijsta weinig onder de indruk zullen zijn van mijn prestaties : )

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven