Overstap van de week: mr. Martijn Rongen

Delen:

Martijn RongenOverstap van de week is mr. Martijn Rongen. Hij is per 12 maart als advocaat in dienst getreden bij Loyens & Loeff in Amsterdam. Rongen is werkzaam in de praktijkgroep bank- en effectenrecht, met als specialisatie securitisations. Voor zijn overstap is hij als docent en onderzoeker verbonden geweest aan de Radboud Universiteit Nijmegen en was hij als adviseur werkzaam bij NautaDutilh.

Vanwaar deze overstap?

Gedurende mijn promotiewerkzaamheden ben ik als adviseur verbonden geweest aan NautaDutilh. Hierdoor heb ik in mijn proefschrift een verbinding kunnen aanbrengen tussen vraagstukken uit de dagelijkse praktijk en de wetenschap. Ik heb me altijd voorgenomen om na afronding van mijn dissertatie het recht vanuit de praktijk te gaan beoefenen. En Loyens & Loeff biedt een nieuwe uitdaging.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Een team met heel veel jonge, enthousiaste en gedreven juristen!

U bent onlangs gepromoveerd op een proefschrift ‘Cessie’, de overdracht van vorderingen in financiële transacties. Wat was uw belangrijkste bevinding?

Ik heb in mijn dissertatie een groot aantal onderwerpen behandeld en kom tot vele bevindingen. De belangrijkste is, denk ik, dat de wetgever nu eindelijk eens het fiduciaverbod van art. 3:84 lid 3 BW uit de wet verwijdert. Deze bepaling blijft een bron van rechtsonzekerheid voor het zekerhedenrecht. En de Hoge Raad zou wel wat eerder het bestaan van een vordering mogen aannemen.

Daarnaast treedt u als docent op voor de Grotius specialisatieopleiding ‘Structured Finance’. Hoe combineert u dit met uw nieuwe functie bij Loyens & Loeff?

Dat is niet zo moeilijk. De cursus beslaat maar een enkel dagdeel en wordt ook niet elk jaar gegeven. En Loyens & Loeff stimuleert intern en extern docentschap.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Mijn oude ‘leermeester’ bij NautaDutilh: Willem Ruys. Daarnaast verwacht ik veel te gaan leren van Mariëtte van ’t Westeinde die bij Loyens & Loeff leiding geeft aan het securitisatieteam.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven