Overstap van de week: mr. Paul Kreijger

Delen:

Paul KreijgerOverstap van de week is mr. Paul Kreijger. Hij is per 1 juni overgestapt van Freshfields Bruckhaus Deringer naar Linklaters, en neemt daar de leiding op zich over de praktijk mededingingsrecht en economisch ordeningsrecht.

Hiervoor was u o.a. werkzaam bij Barents Krans, DLA Piper en Freshfields. Wanneer stapt u weer over?

Voorlopig niet! Bij Freshfields heb ik acht jaar gewerkt met heel veel plezier, maar toen Linklaters mij benaderde en uiteindelijk ook voor mij koos, was die kans te mooi om te laten liggen. Internationale topkantoren openen tenslotte niet elke dag een nieuwe praktijk in Nederland.

Martijn Koopal, managing partner Linklaters, zegt over uw komst: “De komst van Paul is een bevestiging van de verbreding en verdieping van onze service in Nederland die onze cliënten van ons vragen.” Hoe gaat u dit waarmaken?

Hard werken, goed luisteren en topkwaliteit bieden op mijn terrein.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

De ondernemende sfeer van een ambitieus en dynamisch kantoor met zeer veel uitdagingen en mogelijkheden en natuurlijk het uitzicht vanaf 21 hoog over het Amsterdamse Bos naar Schiphol en de duinen.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Het is een combinatie van het ondernemende van het opbouwen van een eigen praktijk, maar dan binnen een netwerk van een internationaal zeer gerenommeerde praktijk. Het voelt een beetje als het huis uit gaan. Dat is ook spannend uiteraard, maar niet eenzaam tot nu toe. Ik ben zowel in Amsterdam als in de andere kantoren, waaronder in Brussel waar ik regelmatig zal zijn, zeer enthousiast ontvangen.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb het geluk gehad intensief samen te kunnen werken met een aantal “voorbeelden” (Gerard van der Wal, Winfred Knibbeler, Onno Brouwer) die niet alleen groot(s) in hun vak zijn maar mij ook de ruimte lieten, sterk kunnen relativeren en gevoel voor humor hebben. Hoewel mijn praktijk qua specialisatie een andere wending heeft genomen sta ik tot op de dag van vandaag op de schouders van cassatie-advocaat en mijn oud-patroon Eric Grabandt, op wiens kamer ik begon, omringd door sigarenrook, gloeiende radiatoren en de herinnering aan het WK ’74.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven