Overstap van de week: mr. Raoul Schansman

Delen:

Raoul SchansmanOverstap van de week is mr. Raoul Schansman. Schansman is onlangs aangesteld als directeur van Certa Legal Interim & Services, de detacheringstak van Certa Legal. Hij heeft de overstap gemaakt vanuit Akkermans & Partners.

Directeur. Had u dat altijd al willen worden?

Sinds ik in de juridische sector werkzaam ben, zijn mijn ambities langzaam verschoven van de inhoudelijk juridische naar de meer commerciële aspecten van het vak. Ik wilde me in de eerste plaats meer gaan bezighouden met een algehele bedrijfsvoering en het realiseren van strategische plannen en doelstellingen. De ambitie was dus niet het directeur worden, maar het is wel een functie die er naadloos op aansluit.

Was het moeilijk om de beslissing voor deze overstap te nemen?

Als je er na een dienstverband van ruim vijf jaar voor kiest om een stap als deze te maken, moet dat een weloverwogen beslissing zijn. Aan de mogelijkheden binnen mijn functie bij Akkermans & Partners lag het niet, maar de uitdaging van het verder op- en uitbouwen van de businessline ad interim juristen van Certa Legal kwam precies op het juiste moment. Erg lang heb ik er dus ook niet over na hoeven denken.

Wat gaat u anders aanpakken dan uw voorgangster?

Mijn voorgangster heeft een stabiele businessline neergezet waarbij oprechte aandacht en kwaliteit voor zowel de opdrachtgevers als voor onze medewerkers centraal staan. Er is een uitstekend imago in de branche opgebouwd in de segmenten Handel & Industrie, Banken & Verzekeraars en Overheid & Non-Profit.
Certa Legal Interim & Services heeft de ambitie om de grootste ad interim juridische dienstverlener van Nederland te worden. Nu zullen we binnen Interim & Services dus een professionaliseringsslag moeten maken. Zonder bovenstaande waarden uit het oog te verliezen natuurlijk!

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb niet ‘een bepaald iemand’ als voorbeeld. Ik vind het belangrijk om succesvol te zijn conform mijn normen en waarden. Een gevleugelde uitspraak van Covey: “persoonlijk leiderschap is het proces van het je voor ogen houden van je visie en waarden, en je leven aanpassen om daarmee congruent te zijn.”

Bent u nu klaar met overstappen?

Bij mijn twee eerdere werkgevers ben ik in totaal ruim tien jaar werkzaam geweest. Enerzijds ben ik conservatief en loyaal aan een werkgever die mij uitdagingen biedt en me de ruimte geeft me persoonlijk en zakelijk te ontwikkelen. Anderzijds leven we in een wereld en een arbeidsmarkt die opportunistisch is en die het mogelijk maakt om alle ambities te realiseren…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven