Overstap van de week: mr. Rutger Sark

Delen:

Rutger SarkOverstap van de week is mr. Rutger Sark. Hij heeft zich per 1 maart als vennoot aangesloten bij DAAN Advocatuur & Notariaat, gevestigd te Arnhem. Hij komt van De Kempenaer Advocaten N.V. alwaar hij partner was.

Vanwaar deze overstap? Was uw vorige baan niet goed genoeg?

Bij De Kempenaer Advocaten stuurde ik de sectie ondernemingsrecht aan en dat ga ik bij DAAN ook doen, alleen met meer man en met het notariaat er bij. Voor mij is de belangrijkste reden de groei die ik wil realiseren met het ondernemingsrecht zonder de rem van bepaalde praktijken, die bij een full service kantoor nog worden uitgeoefend. Dit laatste niets ten nadele van De Kempenaer; dat is de strategie die zij voert en ook wil blijven voeren. Ik respecteer dat en men respecteert dat ik een andere koers wil varen.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Meer en multidisciplinair samenwerken op een en hetzelfde terrein. Bij DAAN zijn enkel toppers uit de Arnhemse markt samen gekomen. Het streven is om voor ondernemers hèt kantoor in de regio te worden. Met de kanonnen die wij nu al in huis hebben en die wij nog gaan aantrekken, moet dat gaan lukken. Verder willen wij een uiterst aantrekkelijke werkgever zijn voor jong talent. Ook op dat gebied willen wij bij de top behoren.

U bent nu een week werkzaam bij DAAN Advocatuur & Notariaat. Hoe bevalt het u tot nu toe?

Meer dan goed. Wij zijn vorige week donderdag een paar dagen met alle medewerkers naar Winterberg (Duitsland) gegaan om het feit te vieren dat het kantoor een jaar geleden gestart is en ik mijn al enige tijd verwachte intrede deed. Een betere start kon ik mij niet wensen!

U ben gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met als bijzondere focus: de automotivebranche. Waarom heeft u voor deze richting gekozen?

Van jongs af ben ik al gek op auto’s, tot ergernis van voorheen mijn ouders en tegenwoordig mijn accountant. De markt en degenen die daarin actief zijn spreken mij verder erg aan: het is continue in beweging en het heeft zichzelf bewezen enorm veerkrachtig te zijn; er is geen markt die zich zo snel aan de marktomstandigheden heeft weten aan te passen als de autobranche. De vastgoedmarkt en financiële markt zouden hier nog eens een voorbeeld aan kunnen nemen. Last but not least: dealerbedrijven die dankzij de nieuwe Europese regels economisch nog afhankelijker zijn geworden van het merk dat zij vertegenwoordigen, worden juridisch onvoldoende beschermd in hun contractuele verhouding met de importeur die nog steeds een te, en in mijn ogen, onnodig grote macht heeft. Voor hen spring ik graag in de bres.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?

Mijn laptop en verder niets. Ik ga proberen een opgeruimd bureau erop na te houden. Mijn oude kantoorgenoten zullen nu wel hard lachen. Ik zal wel moeten want DAAN kent voor de jongeren, waartoe ik mij nog reken, enkel flexwerkplekken. Thuis zal men daarentegen blij zijn (of juist niet…), want dat betekent dat ik wat vaker vanuit huis ga werken. Leve het nieuwe werken!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven