Overstap van de week: mr. Sascha Lang

Delen:

Sascha LangOverstap van de week is mr. Sascha Lang. Hij is per 1 april toegetreden tot Blenheim Advocaten, waar hij de ondernemingsrechtpraktijk en Duitse afdeling van het kantoor versterkt. Voor zijn overstap was Lang werkzaam bij Fort Advocaten.

Waarom bent u overgestapt?

Na bij Fort jaren in de faillissementspraktijk gewerkt te hebben waarbij ik betrokken ben geweest bij een aantal mooie en grote faillissementen, kreeg ik bij Blenheim de kans om mij meer toe te leggen op de ondernemingsrechtpraktijk waarbij de interessante cliëntenportefeuille van Blenheim ook zeker een rol speelde.

Hoe is het u de afgelopen maand bij Blenheim bevallen? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Erg goed, met dank aan de nieuwe collega’s die het vinden van mijn plek binnen kantoor erg makkelijk hebben gemaakt. Daarnaast kan ik erg genieten van de eigen kamer met uitzicht over het IJ en binnenkort tevens op het nieuwe Gerechtshof.

Naast de Nederlandse nationaliteit beschikt u over de Oostenrijkse nationaliteit en spreekt u vloeiend Duits. Handig voor uw werkzaamheden op de German Desk van Blenheim. Wat zijn uw plannen voor de toekomst op dit gebied? Denkt u erover ooit terug te keren naar Oostenrijk?

In de nabije toekomst houd ik het nog bij de vakanties maar uiteraard neemt Oostenrijk bij mij een bijzondere plek in. In mijn werk merk ik met name dat Duitssprekende cliënten het prettig vinden dat ze in hun eigen taal te woord worden gestaan. Als het juridisch advies dan ook naar tevredenheid is kan het snel gaan. Samen met een aantal collega’s zijn wij nu dan ook druk doende de al goedlopende German Desk van Blenheim verder uit te bouwen.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Ooit begonnen met de studies economie en rechten zag ik de advocatuur met name als ideale leerschool en springplank voor het vervolg van mijn carrière.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Inmiddels ruim vier jaar verder is dit voornemen toch enigszins bijgesteld. Hoe het hierna verder zal gaan is iets wat de toekomst zal uitwijzen, maar voorlopig zit ik in de advocatuur in zijn algemeen en bij Blenheim in het bijzonder uitstekend op mijn plek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven